Novitec TuLesto: Voor 20ste verjaardag

Het Novitec TuLesto hoopt een supercar te zijn, maar op een meer subtiele manier dan alle monsters die vechten voor het meest aantal pk's. Dit pareltje is gemaakt naar aanleiding van het twintig jaar bestaan van de tuner die deze wagen maakte. Het concept heeft veel weg van een Ferrari, en gelijk heb je. De motor werd achteraan geplaatst, twee zitplaatsen en het design werd getekend in... Modena. Achteraan ligt er wel een pareltje te wachten op een goede stoot op die pedaal. Een 4.4l V8 motor die goed is voor 777pk en 727Nm koppel.

Versnellingen worden geregeld via een 6traps, semi automatische verscnellingsbak. Op zich zegt 777pk niet alles, zeker niet. Er is zoveel meer die het vermogen bepalen. Gewicht is daar eentje van. En dit spel weegt 1.260kg, dat maakt het dus nog indrukwekkender. Het sprintje naar 100 doet hij op 3,4 seconden, na 22,6 seconden tik je de 300km/u af. Topsnelheid is 350km/u.

Dat gewicht werd bereikt door het veel gebruik van carbon en de aluminium wielen (20 of 21inch). Mocht je er eentje willen, wees snel, ze maken er slecht elf van.

 

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws