Officieel: Skoda Enyaq RS krijgt meer vermogen... eindelijk (2023)

Skoda Enyaq RS update 2023

Skoda voert een technische update uit voor de elektrische Enyaq RS. Het resultaat is een grob extra vermogen, een snellere sprinttijd en meer range. Kijk, nu praten we, Skoda!

Dat de Skoda Enyaq RS ons wat op onze honger liet zitten is misschien een understatement van jewelste (bekijk hier de review). Want de potige elektrische SUV deed ons luidop afvragen of hij wel de RS-badge verdient. De Tsjechen willen nu het één en ander rechtzetten met een onderhuidse update. Of dat genoeg is?

Sub 6 seconden

Kijk, we zijn de laatsten om te zeggen dat 299 pk niet genoeg is in het dagelijkse leven. Als je dat vermogen echter verpakt in een 2.3 ton wegende SUV met een sprinttijd van 6,5 seconden, dan blijf je achter met vrij zoutloze prestaties. Dat moesten ze bij Skoda ook hebben beseft, want vanaf nu mag de Enyaq RS beschikken over 340 pk (679 Nm). Een substantiële sprong in vermogen, getuige de nieuwe sprinttijd naar de honderd. Voortaan heeft de potige SUV daar maar 5,5 tellen voor nodig. Kijk, dat zal je al wat beter voelen in je ruggengraat!

Skoda Enyaq RS update 2023

Wie vreest dat dit extra vermogen de range fnuikt is er ook aan voor de moeite. Want door optimalisatie van de componenten kom je ook nog eens verder met de opgefriste Enyaq RS. Al gaat het om een tiental kilometers die de range in optimale omstandigheden richting de 550 km tillen. Het laadvermogen van de Enyaq RS blijft 175 kW DC bedragen. Net zoals voordien komt de Enyaq RS er als SUV en SUV Coupe.


Check hier onze video van de Skoda Enyaq RS voor de update:


Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws