Officieel: Skoda Kamiq facelift brengt strakkere snuit en meer uitrusting (2023)

Skoda Kamiq Facelift 2023

Skoda’s kleinste SUV gaat onder het mes, al moet je wel even gestudeerd hebben om de verschillen te spotten. Zo wordt de neus ietwat strakgetrokken, met optioneel LED-matrixkoplampen onder de nog steeds losstaande dagrijlichten. Binnenin wil de vernieuwde Kamiq je het leven vooral iets makkelijker maken.

Zie je door het bos van Skoda-SUV’s de bomen even niet meer, dan ben je vast niet alleen. Zo hebben de Tsjechen er alles samen vier stuks van in de aanbieding en vooral de kleinste twee, de Kamiq en de Karoq, lijken als twee druppels water op elkaar. Als geheugensteuntje kan je echter onthouden dat die laatste het dit jaar schopte tot VAB Gezinswagen van het Jaar en die eerste niet… Tijd dus voor een flinke inhaalbeweging voor de Kamiq.

Digitale tellers voor iedereen

Skoda trakteert zijn kleinste SUV namelijk op een facelift, en die uit zich vooral in een verfijning van het gekende design. Reken dus nog steeds op LED-wenkbrauwen boven de koplampen, die al van elkaar los stonden voor BMW het cool maakte. Die koplampen krijgen wel een iets andere vorm en kunnen voortaan besteld worden met LED-matrixtechnologie die het lichtbeeld in individuele pixels kan aanpassen aan de situatie. Verder oogt de grille wat breder en groeit de luchthapper in de bumper mooi mee, terwijl er onderaan nog steeds een stoer stukje hardwerende beplating pronkt. Achteraan wordt die beplating een stuk prominenter dan voorheen, terwijl de verlichting zijn herkenbare L-signatuur iets anders indeelt.

Skoda Kamiq Facelift 2023

Binnenin gaat de subtiele verfijning gewoon verder, met als opvallendste wijziging het nieuwe tweespakige stuurtje dat we al kennen van Octavia en co. Daarachter schuilt voortaan ongeacht het uitrustingsniveau een digitaal instrumentarium, al meet het standaard 8 inch in diameter en kan je het optioneel uitbreiden tot 10,25 inch. Verder blijft de indeling van het dashboard grotendeels ongewijzigd, tenzij je de ‘Climatronic’-automatische klimaatregeling bestelt. Dan krijg je een nieuw bedieningspaneeltje met nog steeds fysieke toetsen, dat volgens Skoda intuïtiever werkt dan voorheen.

Nog ‘Simply Cleverer’

Dat is ook niet de enige verbetering qua gebruiksgemak, want Skoda trekt het blik met ‘Simply Clever’-oplossingen wat verder open voor de Kamiq. Zo kan je de koffer voor het eerst openen door met je voet onder de kont van de auto te zwaaien, of toch indien die uitgerust is met een elektrisch bediende achterklep. Verder krijgt de Kamiq specifieke opbergvakken voor smartphones op de rugleuning van de voorstoelen, naast natuurlijk reeds gekende foefjes zoals de paraplu in de deur, de ijskrabber in de tankklep of het houdertje voor parkeertickets in de A-stijl. Tot slot zijn zaken zoals een noodremassistent die ook voetgangers herkent, verkeersbordherkenning en een rijstrookassistent tegenwoordig standaard aanwezig, en kan je zaken als adaptieve cruise control of een draadloze smartphonelader bestellen als deel van de vereenvoudigde uitrustingsniveaus.

Skoda Kamiq Facelift 2023

Op motorisch vlak blijft alles dan weer bij het oude, al hoef je op dieselmotoren niet meer te rekenen. Zo start het Kamiq-gamma met een 1.0-liter driecilinder benzinemotortje met 95 pk, kan je upgraden naar een exemplaar met 110 pk en vind je bovenaan een mildhybride 1.5-vierpitter met 150 pk. Hoeveel je ervoor moet neertellen, weten we op dit moment nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws