Lekker sober: Skoda Octavia Combi gepresenteerd

2013 Skoda Octavia Combi

Met twee foto's van een droog grijs exemplaar laat Skoda weten dat de nieuwe Octavia nu ook een Combi-versie heeft. Opwindender is dat van bij de lancering een vierwielaangedreven versie beschikbaar zal zijn.

Op de RS-versie is het nog even wachten, maar de brave huisvaders zullen het niet aan hun hart laten komen. De Octavia Combi groeide in totaal 9 centimeter en is 4,5 centimeter breder dan het uitgaande model. De wielbasis zelf is 11 centimeter langer dan de vorige generatie. In basisvorm haal je 640 liter bagage binnen, met neergeklapte zetels wordt dat 1.740 liter. Logisch dus dat Skoda de praktische capaciteiten van de wagen in de verf zet in het persbericht.

Voor de motoren rekent Skoda op dezelfde krachtbronnen als bij de benzine. Dat betekent dus een 1.2 TSI als basis bij de benzines, een 1.6 TDI Greenline bij de diesels. Voorlopig is het krachtigste blok een 1.8 TSI met 180 pk.

Te zien op het salon van Genève dus, in juni moet hij bij de dealers binnenkomen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Carlos 15:43
afbeelding van Carlos

Naar De RS versie ben ik benieuwd :-)

Sven 17:06
afbeelding van Sven

ik ook, eigenlijk. Ik vond de vorige RS Combi een prettige wagen

Dequal 23:35
afbeelding van Dequal

Jup zeer knappe wagen! Ben de laatste jaren steeds meer en meer fan van Skoda geworden sinds de Fabia. Laat maar komen allemaal :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws