Renault Twingo krijgt achterwielaandrijving

Renault Twingo krijgt RWD

De drie jaar oude samenwerking kunnen Daimler en Renault-Nissan werpt nieuwe vruchten af voor de Autofan, de nieuwe Twingo zal namelijk achterwielaandrijving krijgen.

Daimler en Renault-Nissan besloten de Twingo en Smart ForFour samen te gaan ontwikkelen met een vooropgestelde lancering in 2014, dat is een jaar later dan initieel geland.

Dat de nieuwe Twingo achterwielaandrijving krijgt is niet enkel om de autoliefhebbers te sussen, wel om commerciële redenen. De verkoopcijfers van de Twingo daalden vorig jaar met 31 procent tot 92.569 stuks. Daarmee daalt de Twingo in zijn segment naar de vierde stek, na de Fiat Panda, Fiat 500 en Volkswagen UP!. Sinds kort komt daar ook de Opel ADAM bij, die werd sinds oktober al 20.000 keer besteld.

Allemaal voorwielaangedreven rakkers en daarom wil Renault achterwielaandrijving, zo kan het zich "makkelijker" differentiëren. Mensen die anders voor een ADAM turbo kiezen of een Fiat 500-derivaat zullen misschien nu voor een Twingo kiezen.

Of het blok ook achteraan zal liggen, zoals bij de Smart, is nog niet bekend. Welk blok er nota bene van dienst zal zijn is dat ook niet. We weten wel dat de nieuwe Smart en Twingo in Novo Mesto (Slovenië) gebouwd zal worden. Een ingekort onderstel zal later dienen voor de ForTwo.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws