BMW verbant de verbrandingsmotor uit zijn oudste fabriek vanaf 2027

BMW München fabriek elektrisch 2024

De elektrische auto is aan een flinke opmars bezig en die opmars zal niet snel stoppen. Dat is althans waar ze bij BMW op rekenen, want zij zetten nu een opmerkelijke stap in de richting van de totale elektrificatie. Zo zal hun fabriek in München met ingang van 2027 enkel nog EV’s produceren.

Wie BMW zegt, zegt München want dat is waar de constructeur al sinds zijn ontstaan meer dan een eeuw geleden gebaseerd is. Het spreekt dus voor zich dat BMW daar ook een fabriek heeft en die geldt als de oudste nog actieve site van het merk. Zo kwam de autoproductie er op gang in 1952 met de BMW 501 en rolden tien jaar later ook de modellen van de ‘Neue Klasse’ er van de band, die allesbepalend zouden blijken voor de toekomst van het merk... Maar nu is er een nieuwe ‘Neue Klasse’ op komst.

3 Reeks moet verhuizen

BMW maakt zich namelijk klaar voor de start van een kersvers gamma aan EV’s, en die zullen meer dan elders hun stempel drukken op de fabriek in München. Daar moeten de nieuwe Neue Klasse-modellen namelijk gebouwd worden, te beginnen met een SUV van X3-formaat in 2026. Aanvankelijk zal die er zij-aan-zij met modellen met verbrandingsmotoren van de band rollen, maar niet voor lang. Tegen dat het zustermodel, een elektrische sedan in de stijl van de 3 Reeks, er namelijk zijn opwachting maakt in 2027, moet de fabriek klaar zijn om uitsluitend nog EV’s te bouwen. Zo komt er na 75 jaar een einde aan de productie van auto’s met verbrandingsmotoren in München en om dat mogelijk te maken, investeert BMW maar liefst 650 miljoen in de site.

BMW München fabriek elektrisch 2024

Ook vandaag bouwt de fabriek in München trouwens al de nodige elektrische modellen, te beginnen met de i4 die er in 2021 zijn opwachting maakte. Tegenwoordig is zelfs al de helft van de auto’s die er van de band rollen, zuiver elektrisch. Daarnaast worden ook de 3- en 4-series met verbrandingsmotoren er vandaag nog gemaakt, net als de M3. Waar die — of hun opvolgers — dan vanaf 2027 naar moeten verhuizen, is nog niet duidelijk maar geen nood: BMW heeft naast deze locatie in München nog andere fabrieken in Duitsland en in bijvoorbeeld Hongarije en de VS.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws