Adverteerders azen op je voorruit

voorruit

Muren, televisieprogramma's en websites hebben ze al vol gekregen met reclame, die adverteerders. Maar je voorruit, dat is nog altijd een maagdelijk stuk onbeschreven reclamepaneel... waar marketeers maar al te graag hun stempel op willen drukken.

Bekijk een televisieprogramma, open Facebook of luister naar je gratis Spotify, de kans is groot dat je binnen de minuut wordt overvallen met doelgerichte reclames. Het is dan ook het perfecte speelterrein voor adverteerders. Dat terrein willen ze maar al te graag uitbreiden. En eigenlijk... is dat niet eens zo'n onlogische stap. Want stel je het potentieel even voor van reclame op de voorruit.

Stel je rijdt op een baan waar er binnen een kilometer of twee een uitverkoop bezig is in een winkel met supersolden. BAM aankondiging op je voorruit. Het is middag je hebt honger maar geen idee wat eten? BAM reclame van een grootwarenhuis op je voorruit met receptideeën. Wat moe? Starbucks op je ruit. Brandstofmeter in het rood? Reclame voor een tankstation in de buurt op je raam. Eindeloos kunnen we doorgaan.

Nu stel je uiteraard de vraag; waarom zou ik überhaupt toelaten dat er reclame op mijn voorruit komt? Wel... hier wordt het interessant. Want moeten we automerken geloven, dan zal de auto meer een dienst dan een object worden. Of helemaal toekomstig; we bellen een zelfrijdende auto op, die komt voorgereden en brengt ons naar de gekozen eindbestemming. En als je kan kiezen tussen ééntje die 20 euro per rit kost of 5 euro per rit met wat reclame op de ramen, dan snappen we waar de toekomst naar toe gaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn 16:44
afbeelding van Glenn

Ik zal wel 20 euro betalen om gerust gelaten te worden. Of met de velo rijden.

Evy Dent 00:18
afbeelding van Evy Dent

Ach, het zal tegen dan wellicht mogelijk zijn om een adblocker te downloaden en te installeren op de software van je auto

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws