Geheim menu van Android Auto wijst op verdere integratie

android auto secret features

Zo'n hypermodern entertainmentsysteem zoals Apple CarPlay of Android Auto is leuk op zich maar integratie met de verschillende voertuigsystemen zou het pas helemaal af maken. In Android Auto zit het zelfs al in, al dan niet verborgen.

Tijdens hun test met de gloednieuwe Hyundai Sonata hadden de techneuten van Arstechnica niet lang nodig om een geheim menu te ontdekken in Android Auto dat wijst op integratie met de verschillende controlesystemen van de auto.

Op het internet (of in de auto speciaalzaak) kan je nu al enige tijd USB of Bluetooth ELM327 adapters vinden om de on-board diagnostics (OBD) van de auto uit te lezen, zo kan je met een app gemakkelijk de verschillende sensoren van je auto uitlezen. Van stand van de gaspedaal tot resterende brandstofniveau tot de turbodruk, de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt.

Binnenkort zou Android Auto deze gegevens dus ook moeten kunnen lezen, waardoor Google Maps bijvoorbeeld ook meldingen zou kunnen geven als "je hebt niet genoeg brandstof meer om aan je bestemming te komen, hier zijn de drie goedkoopste tankstations op jouw route", "je bandendruk staat te laag, je kan 7% meer brandstof besparen door je banden op te pompen tot 2,2 bar" en "je olie moet ververst worden, klik hier om automatisch een afspraak te maken".

Voorlopig is de functionaliteit nog niet werkend maar alles wijst er op dat het er wel degelijk aan zit te komen, want eigenlijk is dat ook niet minder dan logisch. De echte auto van de toekomst?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws