Nieuwe McLaren F1 komt er in mei

In een interview met DRIVE maakt CEO Ron Dennis bekend dat McLaren de opvolger van de F1 zal voorstellen in mei. Hij zegt dat de nieuwe F1 enorm hard zal verschillen van hun MP4-12C. De prestaties houdt hij liever voor zichzelf, maar hij wijst ons er op dat er niet met de topsnelheid rekening werd gehouden. Volgens Dennis is dat in de huidige maatschappij niet meer relevant. Dat wil niet zeggen dat het niet om cijfers zal gaan in de nieuwe F1. Ron Dennis omschrijft de opvolger als een "complete package of performance". De productie van de nieuwe F1 zal gelimiteerd zijn tot 300 à 500 stuks, de prijs per stuk zou 750.000 euro bedragen.

Via Drive

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 19:29
afbeelding van Techno Patat

Het is nog steeds een held! Weinig van maken en vooral snel in sprints! Topsnelheid is idd ferm overrated, je doet dat toch zelden! En in zo een auto: nooit!

Dat is zoiets als het vroegere 0-100 sprintje, of wat nu de tijd rond de Nurburgring is! Het zegt wel iets over de auto z'n prestaties, maar als je je volledig richt op dat ene doel zal al de rest op niet veel trekken! (De veyron lijkt hier wel de uitzondering op, bij die auto is alles subliem!)

Wel raar/jammer dat hij zoveel van de MP4-12C krijgt! Ik heb gelezen dat hij dezelfde 3.8 V8 zal hebben, en dat er gebruik gemaakt wordt van dezelfde Monocoque...

Yvesw 19:38
afbeelding van Yvesw

@Patat: De Veyron? Dat ding wordt er op een bochtig weggetje nog afgereden door een Fiat Panda. Totaal overated! Een sterk stukje engineering, maar daar blijft het ook bij...

Techno Patat 19:52
afbeelding van Techno Patat

Op een bochtig weggetje met een deftige chauffeur kan zo een ding heel wat, zie maar naar top gear's tijd ;)! Nu is Top-gear track wel redelijk power-minded, het is nog steeds een deftige bench-mark!

Wim 10:50
afbeelding van Wim

@patat: 2th that, hij kan heus wel beter bochten pakken dan ons talent toelaat :)

Yvesw 18:20
afbeelding van Yvesw

@Wim&Patat: Dat het ding meer kan dan onze talenten is nu ook niet zo moeilijk eh :p (al onderschat ik jullie talenten niet) maar bijna alle moderne "supercars" kunnen duizend maal beter presteren dan de chauffeur (GT-R, Italia, Aventador, FF,...).
Dus ja, een Bugatti zal snel zijn. Maar dat is het hem juist... De BUGATTI zal snel zijn, niet de chauffeurs... Een F1 (en een Fiat Panda) zijn vele puurder en eerlijker (in het geval van de F1: Gevaarlijker)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws