Studenten ontwikkelen externe airbag

Met de steeds strenger wordende eisen op vlak van veiligheid, wordt fel geïnvesteerd in bescherming van de inzittenden. Nu EuroNCAP ook een beoordeling begint te geven op voetgangersveiligheid, wordt het tijd om ook de voorkant van de wagen minder pijnlijk te maken bij een aanrijding. De Cranfield Universtity in Bedfordshire (UK), heeft daar iets voor bedacht. Een einde-reeks Fiat Stilo werd voorzien van U-vormige airbag aan de buitenzijde, net na de motorkap. Op die manier wordt de aangereden voetganger niet door de voorruit gekatapulteerd. Tegelijk komt de motorkap een stukje omhoog, net onder de airbag, waardoor het slachtoffer de harde delen van de motor niet raakt. De airbags zouden in tests bewezen hebben dat ze het aantal verwondingen kunnen halveren. De begeleider van het project Mr. Hardy hoopt dat deze airbag net zo onmisbaar wordt als de binnen-airbags en de autogordel. Hij is er ook van overtuigd dat de meerkost voor de extra airbag miniem zal zijn, eens ze in massa-productie kan gaan.

Bron: The Telegraph

Met de steeds strenger wordende eisen op vlak van veiligheid, wordt fel geïnvesteerd in bescherming van de inzittenden. Nu

EuroNCAP ook een beoordeling begint te geven op voetgangersveiligheid, wordt het tijd om ook de voorkant van de wagen minder pijnlijk te maken bij een aanrijding. De Cranfield Universtity in Bedfordshire (UK), heeft daar iets voor bedacht. Een einde-reeks Fiat Stilo werd voorzien van U-vormige airbag aan de buitenzijde, net na de motorkap. Op die manier wordt de aangereden voetganger niet door de voorruit gekatapulteerd. Tegelijk komt de motorkap een stukje omhoog, net onder de airbag, waardoor het slachtoffer de harde delen van de motor niet raakt. De airbags zouden in tests bewezen hebben dat ze het aantal verwondingen kunnen halveren. De begeleider van het project Mr. Hardy hoopt dat deze airbag net zo onmisbaar wordt als de binnen-airbags en de autogordel. Hij is er ook van overtuigd dat de meerkost voor de extra airbag miniem zal zijn, eens ze in massa-productie kan gaan.

Bron: The Telegraph

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws