Hyundai komt met +700 pk sterke Tucson naar SEMA

tucson-bisimoto-sema

Hyundai maakt er een jaarlijkse gewoonte van om met Bisimoto in zee te gaan voor de Amerikaanse SEMA-autoshow. Dit jaar geen 1.000 pk sterke Genesis als resultaat, wel een 700 pk sterke Tucson. Amerikanen en hun pk's...

Nu Frankfurt achter de rug ligt is, is het tijd om uit te kijken naar de 'Specialty Equipment Market Association', beter bekend als SEMA. Dat is één van de grootse tuningsbeurzen ter wereld en ook Hyundai is al een aantal jaren vaste klant. Met de komst van de nieuwe Tucson is het niet geheel onverwachts dat die als basis zou dienen voor hun project samen met Bisimoto.

Die Tucson start zijn leven met een 2.4-liter benzine onder de kap met 178 pk en 228 Nm maar krijgt daar een stevige turbo opgespeld, een nieuwe nokkenas, grotere injectoren, specifieke brandstofverdeler en een nieuwe uitlaatlijn. Genoeg om de Tucson te voorzien van +700 pk. Vooruit zal het daarmee zeker gaan. Visueel wordt het een waar tuningfestijn dankzij een nieuwe grille, 19-duims kekke velgen, racestoelen binnenin, een rolkooi en Air Ride aan de buitenkant. Het zal Hyundai alvast wat inspiratie kunnen geven voor haar N-modellen.

Op 3 november gooit Bisimoto het doek van de pk brakende Tucson.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws