Vernieuwde Audi e-tron GT laat zich zien: de Taycan Turbo GT achterna?

Audi e-tron GT facelift teaser 2024

De Porsche Taycan is zopas vernieuwd dus je weet wat dat betekent. Jawel: tijd voor een update van de technisch verwante Audi e-tron GT! Die EV laten de Duitsers nu al in lichte camouflage zien en daaruit blijkt dat we naar een extra sportief model kijken… Even sportief als de nieuwe Taycan Turbo GT?

Een paar maanden geleden ging bij Porsche het doek van een belangrijke facelift: die van de Taycan. Sinds de introductie van de elektrische Macan is dat namelijk niet langer de enige Porsche-EV, dus die Taycan moet voortaan wat meer zijn best gaan doen om zijn bestaan te verantwoorden. Dat doet hij dan ook niet alleen met strakgetrokken looks en een groter rijbereik, maar ook met meer power voor al zijn versies. Iets later maakte er zelfs een gloednieuwe Taycan Turbo GT zijn intrede die zichzelf de krachtigste Porsche ooit mag noemen… En in die vijver mag Audi nu opnieuw gaan vissen.

RS e-tron GT Performance?

Ingolstadt heeft namelijk een paar eerste beelden gedeeld van de vernieuwde Audi e-tron GT, een EV die zowel onder- als bovenhuis gelijkaardig is aan de Porsche Taycan. Dat bovenhuidse wordt voor de gelegenheid wel nog gedrapeerd in de gewoonlijke camouflage, al laat die maar weinig aan de verbeelding over. Zo maken we kennis met een subtiel hertekende snuit waarbij de — nog steeds grotendeels gesloten — grille in een iets conventioneler frame gaat zitten. De luchthappers naast die grille groeien ook een slagje maar over het algemeen lijkt de e-tron GT wat meer in de pas te gaan lopen met onder andere de net onthulde Q6 e-tron. Je hoeft echter maar even naar dit exemplaar te kijken om te snappen dat het om een sportievere RS-versie gaat, en dat zet ons aan het denken…

Audi e-tron GT facelift teaser 2024

Zo is de kans groot dat de vernieuwde e-tron GT in het zog van de Porsche Taycan extra power krijgt over de hele lijn, maar daar blijft het misschien niet bij. Als we de geruchten mogen geloven, plant Audi namelijk een ‘RS e-tron GT Performance’ en met een beetje geluk deelt die hele mondvol wel zijn techniek met de oppermachtige Porsche Taycan Turbo GT… Of toch bijna, want ook voor de facelift waren de e-trons GT telkens wat meer gericht op comfort dan hun Porsche-broertjes, en kregen ze ook iets minder vermogen. Reken hoe dan ook op het snellere laadvermogen (270 naar 320 kW) en de grotere accu’s (93 naar 105 kWh) die met Porsches facelift gepaard gingen, maar op de rest van de technische specificaties van de vernieuwde Audi e-tron GT blijft het wachten op de onthulling ergens later dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws