Groen scherm moet flitswagen verbergen

Mocht je denken dat alle inventiviteit op is bij de politie dan heb je het mis. Niet alleen moet je tegenwoordig opletten voor vaste flitspalen, flitsvuilnisbakken of mobiele flitsers op of langs de snelweg. Nu moet je ook groene schermen op de middenberm in de gaten houden. Daarachter is de kans namelijk groot dat er zich een mobiele flitser verstopt heeft. Dit is onder andere al het geval op de E19 in beide richtingen tussen Mechelen en Rumst. Maar er staan er ook al op de E40 tussen Brussel en Luik. De schermen passen bijzonder goed in de groene vegetatie langsheen de snelweg wat het extra moeilijk maakt om ze op te merken. Ook kan je nooit op voorhand zien of er daadwerkelijk een auto achter staat.

'Mobiele flitscontroles hebben alleen zin als je onze apparatuur niet van honderden meters vooraf ziet staan', zegt woordvoerster Tine Hollevoet. 'Aan sommige snelwegen is het echter bijzonder moeilijk geworden om onze wagens verborgen op te stellen. Dat heeft onder andere te maken met het snoeien van de beplanting op de middenberm.' 

Het exacte aantal en de precieze locaties zijn tot nog toe onbekend, maar het gaat om provinciale initiatieven van onze eenheden weten ze bij de Politie. Wel is de kans reëel dat er op korte en lange termijn extra schermen geïnstalleerd worden. 

Extra opletten dus mocht je zo'n bord zien of weten staan. De vraag is nog maar of deze nieuwe aanpak het beoogde resultaat zal opleveren op lange termijn. In ieder geval hebben ze bij de Politie nog maar eens een extra manier gevonden om het rijden op onze snelwegen terug wat nerveuzer te maken. 

(via: nieuwsblad.be)

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
jan 10:20
afbeelding van jan

die schermen gebruiken ze toch al een aantal jaren?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws