Mercedes breekt record verkopen in september 2013

mercedes verkoopt top aantal wagens

Automerken herpakken zich en een lange termijn visie brengt geld op. Mercedes verkocht nooit meer auto's dan afgelopen maand: 142.994 stuks om precies te zijn.

Mercedes doet het opmerkelijk goed. Want elk automerk mag dan wel werken aan een relanceplan, de vruchten zijn niet allemaal even zoet als die van Mercedes. De Duitsers uit Stuttgart schoten in de roos met hun A-klasse, de CLA-variant, de nieuwe E-klasse en zelfs de G-klasse doet het erg goed. Drie wagens die we meermaals per dag in het straatbeeld zien en ook in de leasing hoge ogen gooien.

Europa blijft de topmarkt voor Mercedes met de helft van de verkochte wagens (71.085 stuks). De tweede markt is niet verrassend Azië, het continent dat aan een enorme opmars bezig is. China alleen al is goed voor 20.375 wagens. Japan is de snelst groeiende markt voor Mercedes, daar deden ze het in september 31,4 procent beter dan augustus en 28,8 procent beter dan september 2012. In Amerika verkocht Mercedes 24.697 wagens, een groei van 7 procent.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws