Nissan Hyper Urban Concept is rijdende thuisbatterij voor toekomstige hipsters (2023)

Nissan Hyper Urban Concept 2023

Nissan heeft een paar eerste prenten gedeeld van een nieuwe conceptcar, en die belooft op en top Japans te worden. Reken naast een elektrische aandrijflijn dus op vlijmscherpe lijnen én een mascotte in de vorm van een Anime-stripfiguur… En die mascotte verdient zijn brood door de stroom uit zijn accu te verkopen.

De Japan Mobility Show staat voor de deur, en dat is hét moment voor Japanse contructeurs om hun nieuwigheden uit te pakken. Zo belooft Suzuki er alvast een concreet voorsmaakje van de nieuwe Swift te geven, maar op de Nissan-stand wordt het allemaal flink futuristischer dan dat. Zo beloven ze er een hele reeks zuiver elektrische conceptcars voor te stellen, en de eerste krijgen we nu al even in beeld.

Voor de Zaddy van de toekomst

Dit is namelijk de Nissan Hyper Urban Concept en knijp je je oogleden wat dichter tegen elkaar, dan zou je bijna zweren tegen een Toyota C-HR aan te kijken. De Hyper Urban pakt echter nog gekker uit met de scherpe lijnen, getuige de meerlagige front en de ontelbare vouwen in de flanken. Die flanken bieden op het eerste gezicht plaats aan slechts twee deuren, maar niets is minder waar, want de achterportieren zwaaien naar boven als gigantische vleugeldeuren. Zo krijg je toegang tot een cockpit die er niet alleen vooruitstrevend uitziet, maar dat volgens Nissan ook blijft aangezien zowel de software als de hardware vervangen kunnen worden wanneer er nieuwe technologie verkrijgbaar wordt.

Nissan Hyper Urban Concept 2023

Ook onderhuids is de Hyper Urban Concept klaar voor de toekomst, of toch indien vadertje staat mee wil. Zo krijgt de conceptcar een voorlopig niet gespecifiëerde maar wel zuiver elektrische aandrijflijn — hoe kan het ook anders — maar dan wel eentje die zowel aan je huis (Vehicle-to-Home) als aan het net (Vehicle-to-Grid) stroom kan teruggeven. Elektriciteit uit je accu verkopen zal zo volgens Nissan een manier zijn om een centje bij te verdienen, al is daar momenteel natuurlijk nog geen wettelijk kader voor. Daar lijkt de stoere, aantrekkelijke hipster-papa die deze auto in Nissans verbeelding bezit zich echter niks van aan te trekken — want jawel: elk van de in Tokyo getoonde studiemodellen krijgt een Anime-mascotte en dat is in dit geval een heuse Zaddy.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws