Lexus NX wordt bijna een échte offroader met deze Overtrail-versie (2024)

Lexus NX Overtrail 2024

De Lexus NX heeft er een wel heel onverwachte versie bij: de Overtrail. Die trakteert de premium-SUV op avontuurlijke opsmuk, naast zomaar even 15 millimeter hogere ophanging en extra verstevingingen onderhuids… Dus wat denk je, die Defender toch maar laten staan?

Ga je op zoek naar de grondleggers van de premium-SUV, dan mag Lexus niet uit je lijst ontbreken. Met de RX waren ze er in 1998 namelijk op zijn zachtst gezegd vroeg bij want die combineerde de gewoonlijke Lexus-luxe toen al met een hoogpotige koets. Spoel even door naar 2014 en die RX kreeg gezelschap van de NX, die hetzelfde recept toepaste in iets compactere vorm. Lexus-SUV’s waren met andere woorden nooit echt bedoeld voor het terrein — epische muziek — tot nu!

Geschikt voor onverharde wegen

Dit is namelijk de nieuwe Lexus NX Overtrail en vergis je niet: dat is méér dan gewoon een basis-NX’je met wat verduisterde accenten. Ja, de grille en sierdelen steken voor de gelegenheid in ’t zwart en ja, hij is als enige versie verkrijgbaar in een ‘Moon Desert’-lak die niet zou misstaan op het gemiddelde legervoertuig, maar ook onderhuids heeft Lexus een beetje moeite gedaan. Deze NX krijgt namelijk zomaar even 15 millimeter verhoogde ophanging ten opzichte van zijn civielere broertjes en de achterwielophanging wordt verstevigd. Bovendien steken er heuse offroadbanden rond zijn nieuwe 18-incwielen en het resultaat is een auto die ook op onverharde wegen uit de voeten kan — Lexus’ woorden, niet de onze.

Lexus NX Overtrail 2024

Nu goed, de nadruk blijft nog steeds liggen op comfortabel cruisen over de snelweg of door de stad en dat geven ze bij Lexus ook toe. Zo blijven de aandrijflijnen gewoon onveranderd, al kan je het Overtrail-uitrustingsniveau enkel krijgen in combinatie met de vierwielaangedreven varianten van de NX 350h en de NX 450h+. Voor die eerste moet je in deze ruige opsmuk dan 74.170 euro over hebben en een XN 450h+ plug-inhybride kost als Overtrail 79.510 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws