AUB, BYD: bouw deze elektrische hothatch!

BYD Ocean-M 2024

BYD heeft zijn stoute schoenen nog eens aangetrokken tijdens het autosalon van China. Daar ging het doek van de Ocean-M, een conceptcar waar wij het toch even warm van krijgen. Het gaat namelijk om een elektrische hothatch, en dan nog eentje die hoogstwaarschijnlijk in productie zal gaan.

Weet je niet waar BYD voor staat, dan heb je vast nog niet al te hard naar de achterpartijen van hun auto’s gekeken. Bij de meeste modellen staat daar namelijk in het lang en breed “Build Your Dreams” uitgespeld. Nu weten we niet waar jij zoal van droomt, maar het gemiddelde model waar die slogan op plakt is nu niet meteen ons idee van een dreamcar. Ja, een Dolphin is betaalbaar en een Seal best competent maar om met ons ’t bed te mogen delen, moet je toch nog net iets beter je best doen.

Ideaal voor Europa, toch?

Enter de BYD Ocean-M, een auto die zijn elektrische aandrijflijn belooft te voorzien van flink wat spanning. Althans, daar gaan we van uit want over de specificaties zwijgen ze in China nog in alle talen. Het blijft voorlopig dus bij kijken maar daar is niks mis mee, want deze BYD ziet eruit alsof hij zonder schroom naast hothatch-heiligdom à la Mercedes-AMG A 45 S of — als het toch elektrisch moet zijn — MG4 X-Power mag staan. Zo pakt hij uit met stoer bumperwerk, flinke vleugels op zijn zijskirts en natuurlijk een mooi geïntegreerde spoiler boven zijn achterklep.

BYD Ocean-M 2024

Voorlopig gaat het nog om niet veel meer dan een studiemodel maar we zien dit ding wel eens in productie gaan, en dat ligt er niet alleen aan dat we dat zo graag willen. De Ocean-M staat bijvoorbeeld op een best concreet, nieuw platform dat er trouwens voor moet zorgen dat deze EV achterwielaandrijving krijgt — altijd een goed startpunt voor wat sportiviteit. Daarnaast doet de naam alvast uitschijnen dat hij deel wordt van de Ocean-serie van het merk, waar we in onze contreien ook al de Seal en Dolphin van kennen… En zeg nu zelf: waar zou deze elektrische hothatch beter passen dan in Europa? Dus euh, bouw deze droom, BYD.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws