Vraag: Wat is de duurste wagen per centimeter?

vraag-euro-centimeter

Kleine wagens zijn goedkoop, grote wagens zijn duur. Het zou zo simpel als bonjour moeten zijn. Toch klopt dit niet helemaal, want soms zijn kleine karretje pokkeduur. Wat is de duurste wagen per centimeter lengte?

Met gemak kan je auto's onderverdelen in segmenten en categorieën. Toch krijg je vaak voor hetzelfde geld een veel grote auto dan wat de rivalen hebben aan te bieden. Een minpunt dat die rivalen snel wegwerken door met termen als 'premium' en 'naadloze afwerking' te pochen.

Kijken we echter even voorbij die marketingtermen en gaan we gewoon auto's beoordelen op hun euro per centimeter, wat is dan de duurste wagen tout court/ in zijn segment/ tegenover de concurrentie.

Laat ons alvast een referentielijn zetten met de Volkswagen E-UP! Die meet 360 centimeter en kost standaard 26.899 euro. Waardoor je per centimeter lengte 74,7 euro neerlegt. Prijzig? Wel, dat laten we aan jullie berekeningen over. Misschien iemand het Duitse trio tegenover elkaar zetten?

O ja, laten we het leuk houden en enkel optieloze auto's berekenen die op dit moment in productie zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Adriaan 16:40
afbeelding van Adriaan

Een rolls royce phantom komt op ong 750 euro de cm :p

Techno Patat 19:41
afbeelding van Techno Patat

En Abbarth ofso :P! Ik weet nog dat ik op het salon stond te kijken naar die Speciale Ferrari Edition en da spel kostte een 70.000€ voor een autotje waar je met schoenmaat 50 niet inkunt :D.

lauw 09:52
afbeelding van lauw

Denk logisch... de duurste auto's a la Veyron of 'Chiron' of Koenigsegg zullen altijd de duurste auto's per cm zijn. Tenzij ze 100m lang zouden zijn ofzo ;)

herbie 22:27
afbeelding van herbie

denk dat de duurste auto ooit per cm een matchbox zou kunnen zijn :-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws