MG3 Preview: Mag Toyota opkrassen? [VIDEO]

MG MG3 Hybrid info belgie autofans video

MG pakt dit jaar groots uit. Niet enkel met een decadente roadster, de Cyberster, er is ook plaats voor een betaalbare hybride hatchback. Autofans kon exclusief al een eerste keer kennismaken met de MG3 Hybrid+ op het autosalon van Genève.

Het Britse MG viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. En hoewel het merk tegenwoordig in Chinese handen is, mag dat de pret niet drukken. Daardoor krijgen we dit jaar een stortvloed aan nieuwe modellen. Die zijn enerzijds decadent - Cyberster, MG9 en MGS9, maar anderzijds ook voor het werkvolk. Zoals deze MG3 die er eerste komt als Hybrid+ en dan later ook nog als klassieke benzine met een prijskaartje ver onder de 20.000 euro.


Bekijk hier onze video van de MG3 Hybrid+


Wacht, is dit niet altijd een hybride?

Inderdaad! Hoewel de MG3 eerst als "Hybrid+" naar ons Belgenland komt, zal hij op termijn ook een klassieke benzinemotor onder de kap krijgen om de prijs verder te drukken. Waar de MG3 Hybrid+ dus een rivaal is voor pakweg een Toyota Yaris Hybrid of Renault Clio E-Tech hybride, is de gewone MG3 dat misschien wel voor een Dacia Sandero.

MG MG3 Hybrid info belgie autofans video

En wat moet zo'n MG3 dan gaan kosten?

Officiële prijzen zijn er nog niet, roddels in de wandelgangen des te meer. Hoewel MG Europa er alles aan wil doen om de hybrideversie onder de 20.000 euro krijgen, is het realistischer dat de prijzen ergens rond de 23.000 euro beginnen en oploopt tot 27.000 euro voor de hoogste uitvoering Luxury.

MG MG3 Hybrid info belgie autofans video

De versie met klassieke benzinemotor zou volgens MG onder de 20.000 euro kruipen. Waardoor de MG3 duidelijk mikt op klanten die nu uit de boot vallen voor pakweg een Volkswagen Polo.

Moet ik zo'n MG3 kopen?

Tja, we zijn je moeder niet. Dus je staat vrij om zelf te kiezen. Het merk heeft evenwel zijn huiswerk gemaakt. Waar het gros van de concurrenten in hybridevorm genoegen moet nemen met een sprint naar de honderd van zo'n 10 seconden, kruipt deze MG3 Hybrid+ naar de 8 seconden. Dat komt omdat hij met 195 pk over riant meer vermogen beschikt dan zijn rivalen. Ook de koffer is met 293 liter groter dan die van de rivalen. Waardoor dit een opvallend praktische compacte hatchback zal worden.

MG MG3 Hybrid info belgie autofans video

De hamvraag is natuurlijk hoe deze MG3 zal rijden en wat hij in de praktijk zal verbruiken. Daarop is het wachten tot we achter het stuur mogen kruipen. Nog even geduld dus.

Lees HIER alles over de MG3!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws