Alfa Romeo viert verjaardag door met F1-bolide over openbare weg te knallen [video]

Alfa Romeo 113 year

Zaterdag 24 juni is het exact 113 jaar geleden dat Alfa Romeo in 1910 werd opgericht. Om die verjaardag te vieren, besloot Alfa wat lira's achter te laten in de zakken van de Carabinieri om even met een F1-wagen over de openbare weg te mogen knallen. Kijk, zo zien we onze Italiaanse merken graag.

First things first: Nee, er zijn geen bewijzen dat Alfa Romeo smeergeld heeft moeten betalen aan de Italiaanse politie om met en F1-wagen over de openbare weg te mogen knallen. Maar geef toe, het past bij het Italiaanse bad boy-imago van Alfa Romeo. Wat we wel weten is dat Alfa Romeo coureur Zhou Guanyu op pad stuurde om duidelijk te maken dat Alfa nog altijd bestaat én tegenwoordig actief is in de F1!

Waar zijn de nieuwe modellen?

Het resultaat is een emotionele verjaardagsvideo die an sich weinig zegt over het merk. Zo tekenen oudgedienden Stelvio en Guila in Quadrifoglio-vorm present maar is er geen sprake van nieuwe modellen, EV's of überhaupt iets toekomstgericht. Waar Alfa wel op hamert? Dat het als geen ander elegantie, sportiviteit en een viscerale beleving weet te verzoenen. Kijk zelf maar even naar de video:

Fijn Alfa. Nu snel terug aan het werk voor een nieuwe generatie modellen. Hup, hup!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws