Porsche Taycan Turbo GT in de configurator: zo gek kan je de krachtigste Porsche maken

Porsche Taycan Turbo GT configurator 2024

Porsche heeft een nieuw paradepaardje en die Taycan Turbo GT pakt vooral uit met zijn cijfers. Zo pompt hij wel 1.108 pk uit zijn elektromotoren maar daar ben je vet mee wanneer je dendert door een zone 30. Wil je dus ook dan in het oog springen, dan heeft Porsche een paar trucjes klaar in zijn configurator.

Dat personalisatie tegenwoordig alles is in premiumland, hoef je ze bij Porsche niet te vertellen. Zij startten een paar jaar geleden namelijk al met het ‘Paint to Sample’-programma waarbinnen je vrijwel elke denkbare kleur over de koets van je nieuwe Porsche kon draperen. Daarnaast kan je de meeste modellen af-fabriek ook voorzien van gekke stickersets maar de titel van allergekste stickerset, die is voorbehouden voor de allerkrachtigste Porsche van het moment.

11.184 euro aan stickers

Porsche heeft zijn nieuwe Taycan Turbo GT namelijk in de configurator geplaatst en wij konden het alvast niet laten om daar even ons licht op te steken. Daar moet je alvast beginnen met de keuze tussen een exemplaar met of zonder Weissach-pakket en wil je opvallen als geen ander, dan raden we aan om toch maar voor dat sportievere pakketje te kiezen. Dat zeggen we niet alleen omdat je dan wat extra spoilerwerk mee krijgt, want specifiek voor de Weissach-versie vind je tussen de opties een ‘Taycan Design Folie’ waar de mond van menig wrapper vast van openvalt. Zo krijg je voor de prijs van 11.184 euro — slik — een bestickering die zowat de hele auto bedekt en je zelfs in een toepasselijk ‘Voltage Blue’ kan steken. Combineer dat met één van de felle kleurtjes die Porsche aanbiedt, en opvallen zal je zeker doen.

Porsche Taycan Turbo GT configurator 2024

Binnenin kan je datzelfde blauw optioneel laten terugkeren zodat alles van je gordels tot je deurklinkjes in een contrastkleurtje uitgevoerd worden. Dat is mooi meegenomen want van de praktische kant hoef je het binnenin de Weissach-versie niet te hebben: die beschikt niet eens over een achterbank. Ben je dan nog niet uitgeblauwd, dan kan je net als op de reguliere Taycan kiezen om het ‘Porsche’-opschrift tussen de achterlichten niet rood maar wel ijsblauw te verlichten. Dat is trouwens volledig gratis maar dat mag ook wel, want standaard kost de Taycan Turbo GT al 249.900 euro. Wil je zelf ook even aan de slag met dat denkbeeldige budget, leef je dan uit in de configurator van Porsche.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws