Ford kiepert "Active Park Assist" buiten, omdat je het toch niet gebruikt

Ford automatisch parkeren

Ford is op een missie om intern 2 miljard dollar te besparen. Daarvoor denkt het ook buiten de doos. Zo plant de Blauwe Ovaal technische hulpjes buiten te zwieren die klanten toch nooit gebruiken. Zoals de Active Park Assist die je Ford automatisch laat parallel parkeren.

Het was na adaptieve cruisecontrole en de automatische noodrem één van de eerste grootschalige stappen richting "autonoom rijden": de automatische parkeerassistent. Ford heeft echter besloten de functie te schrappen uit het aanbod, samen met een hoop andere snufjes die chauffeurs in het dagelijks leven niet gebruiken.

10 miljoen per jaar

De reden daarachter is minder voor de hand liggend dan je denkt. Het merk zit namelijk te midden een forse besparingsronde. 2 miljard dollar moet Ford gaan besparen volgens de boekhouders. Het gaat dan over optimalisaties in de productieketen of het verlagen van transportkosten. Maar ook alle kleintjes helpen. Zo verzamelde Ford alle data van zijn geconnecteerde voertuigen om te zien welke functies klanten nu bijna nooit gebruiken.

Ford automatisch parkeren

Niet geheel verrassend staat de automatische parkeerassistent hoog in dat rijtje. Dat systeem, dat bij Ford officieel "Active Park Assist" heet, scant parkeerplaatsen om zo het voertuig automatisch parallel in te laten parkeren. Volgens Ford gebruikt maar een zeer klein percentage van klanten die functie. Het schrappen van die opties kan echter 60 dollar per voertuig besparen, goed voor 10 miljoen dollar per jaar. Tja, dan is de rekening snel gemaakt natuurlijk.

Gebruik jij ooit de automatische parkeerfunctie van je auto?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Marijn 19:32
afbeelding van Marijn

Ik gebruik het af en toe om te weten… pas ik hier nu in of niet? Of als de wagen nokvol gevuld is en je geen zicht meer hebt in de achterruit ofzo is het heel handig.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws