Elektrische Renault Scenic kent zijn prijs: goedkoop genoeg voor EV-premie (2023)

Renault Scenic E-Tech Electric prijs 2023

De Renault Scenic is tegenwoordig niet alleen zuiver elektrisch, maar ook een crossover. Dat is echter niet de enige reden waarom de nieuwkomer wel eens een succes zou kunnen worden. Renault heeft er nu namelijk een prijs op gekleefd en die is laag genoeg om in aanmerking te komen voor de Vlaamse EV-premie.

Een paar maanden geleden ging bij Renault het doek van de nieuwe Scenic E-Tech Electric, en dat was even schrikken. Zo had je op basis van de naam wel kunnen voorspellen dat het ding elektrisch zou zijn, maar vooral zijn vorm verraste vriend en vijand… Of toch een beetje, want na boegbeeld Espace is de Scenic natuurlijk niet de eerste Renault die zijn MPV-vorm inruilt voor die van een SUV. De Fransen hebben nu echter een troostprijs klaar voor zij die dat heiligschennis vonden, en dat mag je letterlijk nemen.

Onder de 40.000 euro

Renault heeft de bestellingen namelijk geopend voor zijn Scenic E-Tech Electric, en zo mogen we voor het eerst zijn prijs weten. Die stelt eigenlijk allesbehalve teleur, want aan 39.950 euro laat de elektrische crossover zowat al zijn concurrenten — op een paar Chinezen na — achter zich. Voor dat geld krijg je hem mee als ‘Evolution’ met een elektromotor met 170 pk en een 60 kWh-accu, goed voor meteen 430 kilometer rijbereik. Voor meer vermogen en de grotere accu moet je dan weer minstens klimmen naar het ‘Techno’-uitrustingsniveau. Dan krijg je 220 pk en een 87 kWh-accu met 625 rijbereik voor 46.950 euro.

Renault Scenic E-Tech Electric prijs 2023

Voor de uitrusting zelf hoef je dat echter niet noodzakelijk te doen. Zo geniet de basisversie meteen van een achteruitrijcamera, automatische klimaatregeling, een warmtepomp, licht- en regensensoren, parkeersensoren achteraan, adaptieve cruise control, een 9-inch infotainmentscherm met Android Auto en Apple CarPlay en 19-inchvelgen. De ‘Techno’ gooit daar nog parkeersensoren vooraan en zijdelings, een 12-inch infotainmentscherm, ‘Multi Sense’-rijmodi en een elektrische bediende achterklep bovenop vanaf 42.650 euro met de basis-accu. Bestel je hem als Iconic, dan krijg je naast de sterkere aandrijflijn meteen ook 20-inchvelgen, elektrisch verstelbare en verwarmbare voorzetels, een verwarmd stuurwiel en extra veiligheidssystemen voor 51.450 euro.

Staatssteun of liever sportieve aankleding?

Voor het eerst biedt Renault op een EV echter ook zijn sportievere uitrustingsniveau aan: ‘Esprit Alpine’. Daarvoor betaal je 49.200 euro en ook dan geeft Renault je meteen de 220 pk sterke elektromotor en de 87 kWh-accu mee. Daarnaast wordt je Scenic E-Tech uitgerust met diamantgeslepen 20-inch ‘Speedway’-velgen, een specifieke bumperkit en natuurlijk de nodige Alpine-logootjes. Verder zijn ook verwarmbare voorzetels en een verwarmd stuurwiel van de partij, net als bekleding in imitatieleer en microvezel.

Renault Scenic E-Tech Electric prijs 2023

De intrede van die sportief aangeklede versie is echter niet de hoofdreden waarom wij denken dat deze EV hier in de smaak zou kunnen vallen. Zo is hij net goedkoop genoeg om in aanmerking te komen voor de Vlaamse EV-premie, die vanaf 2024 tot 5.000 euro steun biedt bij aankoop van een elektrische auto. Die premie geldt echter wel voor exemplaren met een aankoopprijs tot 40.000 euro waardoor je dan uitsluitend de basisversie van de Scenic E-tech mag kopen, en er dus geen enkele optie of aanpassing op mag aanbrengen. Maar goed, voor 5.000 euro korting heb je dat misschien wel over.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws