Deze unieke Alfa Romeo kan de jouwe zijn… als je dat echt wil

Alfa Romeo Castagna Vittoria 2023

Wil je graag een Alfa die niemand anders heeft? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want deze Alfa Romeo Castagna Vittoria one-off wordt volgende week geveild. Voor ergens tussen de 145.000 euro en 155.000 euro kan hij de jouwe zijn… Maar dan moet je er wel de hele tijd naar kijken.

Alfa Romeo’s zijn doorgaans auto’s die vooral tot het hart spreken. Zo ben je rationeel gezien misschien beter af met een BMW of een Mercedes, maar kijk eens goed naar een Giulia en maak jezelf vooral wijs dat één van die Duitsers ook maar in de buurt komt van zijn meesterlijke lijnenspel. Kortom: wil je aan je voltallige entourage tonen dat je stijl hebt, dan moet je een Alfa Romeo kopen… Maar misschien gewoon niet déze Alfa Romeo.

Zeepblok voor Zagato-prijs

Dit is in essentie namelijk een Alfa Romeo 75, maar dan wel eentje die bij Carrozzeria Castagna is langsgegaan. Zij trakteerden die op een gloednieuw koetswerk uit koolstofvezel, waarbij ze extra veel plek voorzagen voor zijn heerlijke Busso-V6. Een groot deel van die plek bevindt zich vreemd genoeg wel voor de vooras — je weet wel, daar waar de motor niet zit — en de keuze voor Opel Calibra-koplampen volgen we ook niet helemaal. Achteraan komt de verlichting dan weer van te veel donoren om op te noemen, en wordt ze omsloten door een organisch gevormd, buitenproportioneel kort stuk carrosserie. Het resultaat: een platgedrukte zeepblokvorm zoals ze die enkel in de 90’s durfden maken, dus dan spoten ze hem ook maar gewoon in de kleur van een zeepblok.

Alfa Romeo Castagna Vittoria 2023

De carrosseriebouwer nam zijn pronkstuk in 1995 mee naar het autosalon van Genève, waar hij blijkbaar niet overstelpt werd door de enorme vraag naar het ding. Zo bleef het bij slechts één exemplaar, en dat exemplaar wordt vanaf 15 november geveild door Car and Classic. Zij schatten dat de one-off 145.000 tot 155.000 euro zal opbrengen en we moeten toegeven: voor een compleet unieke, coachbuilt Alfa Romeo is dat een scherpe prijs. Rationeel gezien kan je echter ook een piekfijne Alfa Romeo SZ Zagato op de kop tikken voor zo’n bedrag, en dat is een zeldzame Alfa op basis van de 75 die wél een geslaagd coupé-koetswerk heeft… Maar kom, bieden hé!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws