Oeps: Volkswagen verlaagt productie ID.4 en ID.7, Passat loopt als een trein

Volkswagen verkoop ID.4

De Volkswagen-fabriek in Emden (Duitsland) zal de komende weken de productie van de ID.4 en ID.7 verlagen omdat de verkoop niet voldoet aan de verwachtingen. Opvallend, want de ID.7 is nog niet eens goed en wel gelanceerd. De Passat, die ook in Emden van de band rolt, kent trouwens geen dipje qua vraag.

Het Duitse Volkswagen zag zonder twijfel de transitie naar EV's net wat rooskleuriger in. Na enkele door software geplaagde modellen (lees: alle modellen), blijkt nu ook dat de verkoop onder de verwachtingen ligt. Zo ligt de vraag naar ID.4 en ID.7 maar liefst 30% lager dan Volkswagen zelf had geanticipeerd. Dat laat Manfred Wulff, hoofd van de ondernemingsraad in de fabriek van Emden, weten.

Et tu, ID.7?

De gevolgen van die teleurstellende vraag tonen zich dan ook sterk in de fabriek op een boogscheut van Nederland. Zo zal de komende twee weken de productie worden teruggeschroefd, wordt de zomervakantie van de site verlengd van 3 naar 4 weken en worden in augustus 300 tijdelijke werkkrachten verzocht om hun biezen te pakken.

Volkswagen verkoop ID.4

Pijnlijk detail: de productie van de Passat - ook in de Emden Fabriek - gaat onverminderd door. Volgens Volkswagen ligt de oorzaak van de verminderde productie bij het terugschroeven van subsidies voor EV's in Duitsland, Zweden en Frankrijk. Toch is er een lichtpunt aan de tunnel, want Volkswagen verwacht dat de productie terug opgeschroefd moet worden wanneer de ID.7 wereldwijd wordt gelanceerd.

Wij gingen in avant première trouwens al eens kijken naar die Volkswagen ID.7. Check het hieronder!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws