Voorkom auto-inbraak

ikwilvanmijnautoaf

Inbraken in auto's worden helaas regelmatig gedaan. Vooral in grote steden waar een auto afgelegen staat, kan een dief gemakkelijk toeslaan zonder dat er ook maar iemand is die het heeft gezien. Gelukkig is het niet onmogelijk meer om een inbraak in jouw auto te voorkomen. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw auto voortaan veilig is!

Tips
Wanneer het weer winter is, zijn de nachten langer. Dit betekent dat het buiten ook een aantal uur langer donker is, waarvan dieven maar al te graag gebruik maken. Dit is namelijk de perfecte manier om in te breken zonder gezien te worden. De beste tip is om je auto op een plek te zetten waar veel verlichting is. Het beste is om hem dan ook te zetten op een plek waar veel mensen komen. Zo wordt de kans op inbraak wel heel klein.

Een fout die veel mensen maken, is waardevolle spullen achterlaten in de auto. Een dief hoeft maar naar binnen te kijken om te weten dat je er dure spullen in hebt liggen. Je dure telefoon, laptop of andere spullen moet je dan ook nooit zichtbaar laten liggen. Wat ook veel gestolen wordt, is een navigatiesysteem. Zorg ervoor dat er niet zichtbaar is dat je hiervan gebruik maakt, dus verwijder ook zo goed mogelijk de afdruk van de zuignap op het raam.

Autopapieren liggen bij veel mensen gewoon in de auto en dat is natuurlijk ideaal voor dieven. Zo is het geen enkel probleem om de auto te verkopen zonder verdacht te lijken, en voor je het weet ben je jouw auto voorgoed kwijt. Neem altijd je autopapieren mee en laat ze niet liggen in je auto. Om duidelijk te maken voor de dief dat ze ook niet in het dashboardkastje liggen, kun je deze expres open laten. De dief is al snel afgeknapt op jouw auto en gaat waarschijnlijk op zoek naar een andere.

Dit soort tips zorgen ervoor dat jouw auto veilig is en het kan je heel wat ellende besparen. Voor meer van dit soort blogs rondom jouw auto, kun je altijd een kijkje nemen op ikwilvanmijnautoaf.be!

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws