Mercedes E 60 AMG is zeldzame 90's heerlijkheid

mercedes-e-60-amg

Voor AMG haar modellen vol plakte met badges, brede wielkasten en stevige uitlaten, creëerde het submerk van Mercedes in de jaren 90 enkele heerlijke wolven in schaapskleren. Deze E 60 AMG is er zo ééntje. Uiterlijk niets op te merken aan de wagen, onderhuids een 6-liter V8 als kloppend hart.

Op de World Classics show in Berlijn zal Mercedes enkele heerlijke automobielen vanuit haar catacomben halen. Deze in 1993 en 1994 geproduceerde E 60 AMG is daar ééntje van, zowat de visuele omschrijving van een wolf in schaapskleren. Want uiterlijk ziet 'ie er uit als elke andere E-Klasse die in de jaren 90 werd gereden door een accountant. Vergis je echter niet, want deze bruut verbergt een 6.0-liter V8 in het vooronder.

Daardoor beschikt deze tot 12 stuks gelimiteerde AMG over 381 pk en een sprint naar de honderd in 5,4 seconden. Cijfers waarmee je in de nineties nog Top Trumps kon winnen. Wat Mercedes trouwens nog meeneemt naar de klassiekershow? Een replica van haar eerste gepatenteerde auto en een 280 SE met Ikonengold Metallic interieur uit 1973.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Glenn 10:58
afbeelding van Glenn

Van een sleeper gesproken :o

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws