Audi R8: hier is de koplamp

audi-r8-laserlight-2015-teaser

Dat Audi een nieuwe R8 zal onthullen op het salon van Genève, wist je al. In één van de zovele stappen naar de onthulling toont Audi nu een koplamp van de auto, waarbij de contouren deels worden vrijgegeven onder het doek.

Het is niet zomaar een koplamp echter, het gaat om laserverlichting. Niet dat ze er vliegtuigpiloten mee willen verblinden, Audi toonde de laserkoplampen al een eerste keer op de R8 LMX. Standaard krijgt de nieuwe R8 dan weer LED-verlichting met 37 LEDs per koplamp.

Elke koplamp bevat - in optie - een lasermodule die met vier laser diodes werkt. Dat zorgt voor een intens blauwe laserstraal. Een fosforomzetter zorgt ervoor dat het blauwe licht als wit licht op de weg geprojecteerd wordt. Pikante toevoeging; de laserlichten werken enkel als grootlicht. Dus op de Vlaamse wegen zijn ze zo goed als overbodig.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Stealth 14:12
afbeelding van Stealth

Grootlichten overbodig?? Jij moet blijkbaar niet veel in de Ardennen rijden.

Yvesw 14:46
afbeelding van Yvesw

Ardennen is andere koek, maar hoeveel keer gebruik je jouw grootlicht in Vlaanderen? Daarnaast: ga je enkele duizenden euro's meer betalen voor lasergrootlichten die je maar een paar keer per jaar gebruikt? Ik alleszins niet...

Stealth 10:26
afbeelding van Stealth

Misschien niet veel maar ze blijven wel noodzakelijk. Nieuwe technologie kost altijd veel geld. Sinds full-led beschikbaar is wordt xenon goedkoper, zo zal het wellicht ook gaan met laser-grootlichten. Ja, enkele early-adopters zullen er zeker niets op tegen hebben om enkele duizenden euro's meer te betalen hoor Yves ...

Yvesw 10:30
afbeelding van Yvesw

Klopt, maar in dit geval gaat het niet over 'early adopters' in de pure zin van het woord. Eerder mensen met toch genoeg geld die achter die optie ook maar een vinkje zetten :-)

Mercedes doet bijvoorbeeld niet mee in de laserlichtstrijd.

Maar goed, natuurlijk weet ik ook wel dat het interessante technologie is ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws