Alfa Romeo Orazio Satta designstudie, versie 2

Orazio Satta designstudie

Een maand geleden brachten we jullie reeds versie één van deze designstudie. Voor versie twee heeft ontwerper Marco Procaccini proberen te luisteren naar alle kritiek bij het hertekenen van de voor- en achterkant.

"La Orazio Satta e' una grande berlina sportiva 4 porte Alfa Romeo diretta concorrente di vetture come la serie 6 BMW o la Mercedes CLS.", zo schrijft hij. De wagen moet het nog steeds gaan opnemen tegen toppers zoals de BMW 6 reeks en de Mercedes CLS. Voor versie twee heeft hij minder organische lijnen en meer scherpe hoeken verwerkt in de voor- en achterkant. Hij zegt zelf geïnspireerd te zijn door Pininfarina's Duettotante en Giuseppe Merosi's Sports Coupe concept.

Bij het artikel van versie één hadden enkele trouwe lezers nog scherpe commentaar op het ontwerp ("Sorry Marco, uw naam klinkt Italiaans maar daar eindigt het ook bij..."). Is deze designstudie nu klaar voor productie of is er nog veel werk aan de winkel?

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Yvesw 15:00
afbeelding van Yvesw

Al een hele verbetering Marco! De zijlijn heeft al wat van zijn "166" verloren en de voorkant is helemaal "modern Alfa", al blijft de achterkant te bol. In mijn ogen zou het Alfa van weleer eens zot doen en er een 4 deurs shooting brake van maken (what's in a name?), dus steek hier nog de kont van de Brera op en je hebt een schoonheid in wording.

Moesten ze nu deze smoel op de nieuwe Masser QP steken eh (met Massergrille), Geweldig...

Yvesw 18:37
afbeelding van Yvesw

@Zeebonk: Ik heb zelfs al gevraagd aan mijn oogarts -en tevens plastisch chirurg- of hij geen Brera kont op mijn wederhelft kon hangen, maar haar "ophanging" kwam niet overeen. De bumper die paste nog, maar de 4 uitlaatpijpen waren nog al moeilijk om te installeren. Momenteel beschikt ze maar over 2 uitlaten (of inlaten, zo u noeme wil)...

Yvesw 17:55
afbeelding van Yvesw

@Michelangelo: Ik geef u volledig gelijk! En die Italianen doen het er ook best wel om. Zo geven ze de laatste Ferrari (die F12) gewoon - van het huis uit - een string mee! Ze weten daar nog wat de mannen willen ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws