Mustang Boss 302 Laguna Seca is sneller dan Mercedes C63 AMG en consoorten

Een Mustang is snel rechtdoor maar weinig waard op een bochtige weg, wordt wel eens gezegd. De 2012 Mustang Boss 302 Laguna Seca bewijst dat het ook anders kan. Sport Auto stuurde de auto namelijk over het circuit van Hockenheim en kwam tot de constatatie dat deze gelimiteerde Mustang zomaar even de Aston Martin DBS, Audi R8 4.2 FSI quattro, BMW M3 Coupe, Ferrari California en Mercedes C 63 AMG Coupe achter zich liet.

Het remvermogen zou dan weer beter zijn dan dat van een Porsche 991 Carrera S voorzien van PCCB-remmen.

Het geheim ligt in de afstelling van de Mustang 302 Boss Laguna Seca. De wagen werd afgetraind om op het circuit zijn mannetje te staan en wordt ook verkocht als trackspeeltje. Een chassis dat 10 procent stijver is (dankzij andere schokdempers, dikke stabilisatorstang en een X-brace op de plaats van de achterste zetels), dikke achterspoiler, 19 inch wielen met R-compound banden maken dat mogelijk. De Mustang 302 Boss Laguna Seca braakt 440 pk en 515 Nm uit. De overbrenging gebeurt door manuele close ratio zesbak.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:29
afbeelding van Techno Patat

Het is dan ook wel de speciale trackvariant... Dit moeten ze tegen een C63 BS, M3 GTS oid zetten, niet tegen de 'standaard' versies!! Maar dan nog, het blijft een snel en goedsturend apparaat blijkbaar!!! Al moet de rijder toch goed z'n best doen!

Yvesw 16:19
afbeelding van Yvesw

@Patat: Plus inderdaad het feit dat de C63, de M3 en de R8 geen diehard trackcars zijn...

Test deze PowerPony op de gewone weg en binnen de 100km is je rug een puzzel geworden van Hasbro...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws