BMW zet de X6 ActiveHybrid bij het groenafval

BMW had sinds 2005 een samenwerking met General Motors en Mercedes voor de ontwikkeling van hybride wagens. Onder de projectnaam 'Global Hybrid Cooperation' werden eerder al de Mercedes ML 450 Hybrid en de Cadillac Escalade Hybrid getoond, de derde in dat rijtje is de BMW X6. Alle drie de wagens kregen dezelfde 2-Mode hybride technologie, in de X6 werd die gekoppeld aan een bruute V8. Vandaag lijkt BMW te snappen dat die combinatie economisch en ecologisch compleet zinloos is.

BMW biedt immers ook gewone diesels aan in haar X6 en al snel werd duidelijk dat de verbruikscijfers weinig of niets verschilden met de hybride variant. Reken daarbij dat de X6 ActiveHybrid enkele duizenden euro's duurder was, en zelfs duurder is dan X6M, en je weet zelf ook dat niemand nog een bestelbon voor de hybride variant tekent.

Geen X6 Hybrid dus, maar BMW blijft wel geloven in de technologie. Zo werd er eerder al een hybride variant getoond van de 5-reeks, werkt BMW aan een 3-reeks Hybrid en is er ook sprake van de X5 hybride. De 7-reeks kan dan weer reken op een versie met waterstof.

Via Bimmerfile

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:19
afbeelding van Techno Patat

Ik ben fan van de 7-reeks op waterstof!! Wel een beetje een fail van BMW om hem nog duurder te maken dan een M :o! Ik zou het snel gekozen hebben hoor :p!

Kreeg je in BE eigenlijk voordeel door die hybrid of was het nog steeds de volle pot te betalen? Als het de volle pot was zou ik direct voor de M gekozen hebben!

Anonieme gebruiker 20:25
afbeelding van Anonieme gebruiker

De volle pot, want de co2 uitstoot lag niet onder de 115 Gr. Hè (:

Techno Patat 16:47
afbeelding van Techno Patat

Scheelde het ook niets qua inschrijvingen ofso? Dan zou je eerlijk gezegd toch ofwel DOM moeten zijn, ofwel een statement willen maken om die M te laten staan...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws