Audi A1 vanaf 15.590 euro in België

Prijzen Audi A1 Belgie Tot oktober is er van de A1 in Vorst nog niets te bespeuren, maar bestellen kan al wel, wij geven je de prijzen mee van de premium stadwagen die Audi eerder in Genève voorstelde. Goedkoop is hij niet, dat wisten we al. De instapper kost je dan ook al meteen 15.590 euro. Voor dat geld krijg je de 1.2 TFSi, die 86 pk sterk is.

Een trapje hoger brengt je bij de 1.4 TFSi met 122 pk voor 20.150 euro. Een blok dat we eerder al aan de tand voelde in de Scirocco. Dat wil zeggen dat je een dubbele koppeling krijgt, in tegenstelling tot de handgeschakelde vijfbak die je krijgt in de andere varianten. 

Gaan we Belgisch, en dus dieselen, dan gaat de keuze tussen een 1.6 TDI met 90pk/230Nm of 105pk/250Nm voor 18.950 euro. Dat blok kennen we al uit de Golf Bluemotion. Het spreekt als vanzelf dat er later nog sportievere varianten zullen worden gelanceerd, al blijft Audi daar tot op dit moment nog wat vaag over.

Standaard is de Audi A1 (gelukkig voor die prijs) uitgerust met elektrisch bediende ruiten en zijspiegels, start/stop functie, sportstuur, radio-cd-speler en stabiliteitscontrole. Is er nog ruimte in het budget, ga dan voor het Ambition niveau. Voor die extra 1.500 euro krijg je lichtmetalen velgen, sportzetels, sportieve ophanging en mistlichten.

Audi A1
Audi A1
Audi A1
Audi A1
Audi A1
Audi A1

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Technopatat 09:58
afbeelding van Technopatat

Zooo dat is veel geld voor een polo met 4 ringen met het design van een
mini q5! Standaard al een sportstuur, valt er dan nog een gewoon stuur te krijgen, of is het sportstuurtje de enige optie?

Edit: aangepast!

Interieur ziet er imo dan wel zeer goed uit! Beter dan sommige van de andere audi's waar ik al ingezeten heb! En ook respect voor het inbrengen van een dc bak in zo een klein wagentje :p!

Anonieme gebruiker 10:18
afbeelding van Anonieme gebruiker

Toch eerst in het echt zien.Zal wel meevallen denk ik,maar de prijs...T'is een audi,dus de naam betaal je mee.

Anonieme gebruiker 15:36
afbeelding van Anonieme gebruiker

Ik heb er eene, super! Nog nooit met zoiets handig gereden.....en ben veel gewoon met wagens,ook heel mooi, en zekeer een volledige zwart....joepi ik heb een A1.

Pieter Aertgeerts 15:48
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Nice, proficiat!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws