Eerste foto's: Fenix Supercar

Noble Fenix SupercarLee Noble wordt opnieuw vader. Dit keer van de Fenix Supercar. Zijn nieuwe kindje zou de opvolger moeten worden van de wel gekende M12. De Fenix zou echter beter zijn, “natural, but even more focused”. De Fenix car was voor Lee een volledig nieuwe manier van werken. Zo hanteerde hij voor het eerst een design dat hoekige afwerkingen kent en krachtige lijnen uitstraalt. Hij zegt zelf dat deze wagen een klasse hoger is dan zijn Noble modellen.

Onder de kap zal de koper kunnen kiezen uit twee blokken, beide vanuit het GM kamp. Het eerste blok kennen we vanuit de Corvette ZR1, een 638 pk sterke 6.2 l LS9 V8. Het tweede blok is een 280 pk sterke LS3 V8.

Momenteel wordt de wagen nog ontwikkeld in Zuid-Afrika, maar Noble kijkt er naar uit de wagen eindelijk eens te kunnen testen in de UK. Prijs van het schatje zou rond een 77.000 euro liggen. Initieel wil Noble starten met een beperkte productie van 70 stuks per jaar. Later, wanneer markten als Amerika en Azië tot de verkoopgebieden behoren, zal die capaciteit groeien tot 500 stuks per jaar.

 

Noble Fenix Supercar

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 13:24
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Leg het 6.2 l LS9 V8 blok onder de kap en dit wordt de Lambo-killer. Ik ben helemaal verkocht aan het design.

Wim 16:00
afbeelding van Wim

ziet er zeker niet slecht uit, beter dan de laatste Noble

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws