Camaro V6 twinturbo voor Jay Leno

Jay Leno moet zowat de grootste autoenthousiast ter wereld zijn en blijkbaar vond GM het stilaan tijd om dit in de verf te zetten. Maar hoe zorg je ervoor dat zo iemand nog onder de indruk is van je product, de man heeft immers zowat alles al gezien. Dat ze bij GM begonnen zijn met het basis model met slechts de V6 motor lijkt wat te min tot ze er een setje Turbonetic T3 turbo's opschroeven. Een vermogenstoename tot 425pk is slechts een deel van de ingrepen waarmee ze stijl, performance en efficiëntie willen combineren in één Camaro. Deze Jay Leno concept hoort thuis in een setje van vijf special edition Camaro's die GM voorstelt op de SEMA in Las Vegas.

Om al dit vermogen veilig op de baan te krijgen hebben ze ook in de VS door dat er ingrepen nodig zijn aan de ophanging en de remmen. De nobele onbekenden van Pedders zorgden voor de aangapste demping terwijl Brembo de remmen mocht leveren. Om het vermogen effectief tot aan de wielen te krijgen werd ook de koppeling aangepast zodat de manuele zesbak de krachten perfect kan doorgeven. Om de vermogensupgrade helemaal af te maken werd er een aangepast uitlaatsysteem gemonteerd.
Uiterlijk zien we een andere voorbumper en 'air extractor style' motorkap die samen met de velgen en blauwe remklauwen moeten zorgen voor de racy look die deze 'race ready' special edition moet uitstralen.

Camaro Jay Leno

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws