Automobile Amos maakt restomod van Lancia Delta Integrale

autombile-amos-lancia-delta-2018_01

Want wat Singer doet met Porsche moet een jonge Italiaan toch heus met een Lance Delta Integrale kunnen? Het is de droom van de 32-jarige Eugenio Amos.

Restomods zijn in, gesterkt door vermogende petrolheads die geen zin hebben in moderne 'bewaar-supercars'. Oldschool-machines met moderne technologie, dat zijn restomods. Singer doet het al jaren met Porsche en ook Eagle doet het met de E-Type. 32-jarige Italiaan Eugenio Amos poogt nu hetzelfde te doen met de Lancia Delta Integrale van weleer. De man, een fervente autoverzamelaar en gedegen racer, richtte er Automobile Amos voor op.

Het doel? Een standaard Lancia Delta Integrale 16V als donor nemen en er een compleet nieuw karkas over bouwen. Opgetrokken uit koolstofvezel en aluminium én met een voorsteven dat wat gelijkt op die van de Lancia Beta. Daarnaast wordt er natuurlijk ook naar de mechaniek gekeken. Al blijft het nog een geheim welke aanpassingen daar te bemerken vallen. Denk alvast typisch restomod-gerief; moderne ophanging, remmerij en een aangepaste motor.

autombile-amos-lancia-delta-2018

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
StijnA 20:59
afbeelding van StijnA

Leuk! Vergeet alfaholics niet, zij doen ook wonderen en hebben een handige webshop voor de alfa owners!

Flipper 12:16
afbeelding van Flipper

Cool machien, maar stel dat ik er het geld voor zou hebben: geraakt die in België door de oldtimerkeuring?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws