DMC verbouwt nu ook de Murcielago tot Molto Veloce

Iets minder stijlvol dan de tuning op basis van de Maserati, vind ik zelf, al mag dat wel bij een brut monster als de Murcielago. DMC is een Duits bedrijf dat zich bezig houdt met het opkietelen van - voornamelijk Italiaanse - superbolides. Daar past deze Murcielago dus mooi tussen. Men plaatste een bodykit met hertekende voor- en achterbumper en produceerde deze in carbonvezel. Deze onderdelen zorgen voor een verbeterde downforce bij hogere snelheden.

Ook de uitlaat werd aangepakt en krijgt nu een geluid dat dichter bij een racewagen aanleunt. Dat de achterkant er daardoor beter uitziet is mooi meegenomen. DMC gebruikt ook carbon voor het interieur, in combinatie met leder.

Tot slot geven ze ook de motor een upgrade, al kan je je afvragen of dat voor een monster als de Murcielago wel nodig is. De standaard 572 pk worden er 600, de 479 Nm worden verhoogd tot 495 Nm.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 23:11
afbeelding van Anonieme gebruiker

Vergis ik mij, of hebben ze de look van de oude Murci weer proberen te herschapen? Als je kijkt naar bvb de achterlichten en de uitlaat.

Anonieme gebruiker 21:18
afbeelding van Anonieme gebruiker

dit is gewoon de eerste generatie die 572 pk had. Dan was er een upgrade met 630 pk en tenslotte te SV met 670 pk.
Wat een blunder!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws