Erop of erover? CarTech Abarth 500 Coppa krijgt 240 pk

Of het er nu over is of niet, CarTech tracht het uiterste uit de Abarth 500 te halen. De 1.4T is standaard goed voor 135 pk in de Abarth maar CarTech slaagde erin om daar nog eens 105 pk extra uit te persen. Het legertje paarden wordt volledig op de voorste wielen losgelaten, het koppel bedraagt daarbij 380 Nm.Om tot deze cijfers te komen plaatste CarTech een grotere turbo, herprogrammeerde het de ECU en plaatste het een Akrapovic-uitlaatlijn in inox.

Ook de luchthappers werden geoptimaliseerd en de intercooler werd vervangen door een groter exemplaar. Met deze aanpassingen knalt de Abarth 500 van 0 naar 100 km/u in 5,9 seconden. Ook het remsysteem en de ophanging werd aangepast aan het stevige vermogen. Om alles wat opvallender te maken plaatste CarTech ook een bodykitje en een motorkap met luchthappers.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Yvesw 12:08
afbeelding van Yvesw

Gelukkig wordt hij gepresenteerd met dito griet... Allebei even nutteloos :)

O.T.: Meer vermogen krijgen met er een grote turbo op te schroeven is toch ook niet meer van deze tijd... Dit moet toch zorgen voor een heel onstabiel auto'tje?
(Heb toevallig in GT5 een 500F met net evenveel pk's en dat ding gaat al niet meer de bochten om. Dus als het zelfs digitaal onmogelijk is....)

Kenny 16:07
afbeelding van Kenny

@ Yves, hoe kun je die griet nu nutteloos noemen, die dingen hebben hun nut hoor!
O.T.: dat is inderdaad te veel vermogen voor een overdekte karting.
- edit Autofans: we lijken minister Muyters wel, cijfer= aangepast-

Yvesw 12:39
afbeelding van Yvesw

+1 voor de minister Muyters opmerking...

@Kenny: Als ze een "nieuwe" auto voorstellen wil ik een auto zien. Geen dame die er overal over flanneerd... Ik durf zelfs wedden dat ze vlak voor een kras of bluts staat :p

Kenny 13:13
afbeelding van Kenny

Muyters FTW!

@ Yves: true, true. Misschien is die dame het synoniem voor de wagen: véél power, absoluut onhandelbaar, nogal aan de licht(zinnige)e kant, niet echt praktisch, maar wel sportief :-)

Yvesw 13:21
afbeelding van Yvesw

@Kenny: Ik denk dat het eerder eentje is à la: raak me niet te veel aan want dan ligt mijn haar niet goed meer...

Maar swat, dit is "autofans", niet "laten we een dame aan de hand van een foto beoordelen fans" :)

Techno Patat 14:17
afbeelding van Techno Patat

@yvesw: aangezien je de schimk niet met killo's maar wel met grammetjes ziet liggen denk ik juist dat deze madam gehuurd is bij het plaatselijke modellenbureau ipv een groot bureau... Veel kans dus dat deze nog geen capsones heeft en nog wel eens best leuk kan zijn ;)! Wel mooie benen en mooi haar, ze gaat richting m'n type :D! Als autofans nu eens terugmailt naar CarTech, en haar nummer vraagt! Dan kunnen ze ook eens vragen of zij de kartings niet komen afvlaggen :p!

Btw: nu het over karting for life gaat: Wanneer valt het dit jaar? M'n baas heeft al laten verstaan dat ik elke vorm van vrijaf in december mag vergeten... Dus tenzij dat het op een maandag valt, of dicht bij West-Vlaanderen is zal ik er weer niet bij zijn :'(!

en over de auto: ik vind het leuk :p! Merendeel van de mensen rijdt toch zoals een motorijder: traag door de bocht en dan goed gas geven op het rechte stuk. En daarvoor zijn dit soort bommetjes wel geschikt toch...

en idd: +1 voor muyters edit :D!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws