MG plaagt met (betaalbare) MG3 op hybridekracht

Volgende maand zal MG het doek halen van de nagelnieuwe MG3. Dat naamplaatje komt voor het eerst naar ons Belgenland en wil met zijn lage prijs en zuinige hybridemotor het vuur aan de schenen van de Dacia Sandero leggen.

Het Britse MG is dit jaar honderd jaar. En hoewel het ondertussen al even in handen is van Chinese grootmacht SAIC, willen de Chinezen dat eeuwfeest niet zomaar voorbij laten gaan. Zo is er uiteraard al de Cyberster als moddervette knipoog naar de roadsters van weleer. Omdat MG weet dat niet elke klant +50.000 euro stuk te slaan heeft op een auto zullen ze dit jaar ook de MG3 onthullen. Een hatchback met de dimensies van een VW Polo, voor - hoogstwaarschijnlijk - de prijs van een blik bonen.

Haaiensnuit

Hoewel de komst van de MG3 een publiek geheim was, is de plaagcampagne nu officieel gestart. Daarop krijgen we de snuit van de nieuweling te zien en de onthullingsdatum. Kijken we eerst even naar het design, dan zien we de haaiensnuit die ook al het goeie weer maakt op de internationaal al verkrijgbare nieuwe MG5. De koplampen lijken zo van een MG4 genomen, maar lopen niet spits toe.

MG3 teaser info belgie

Spelen we verder even vals en halen we er de patentbeelden bij (bedankt, partijvrienden van China!), dan zien we een vrij modern gestileerde hatchback die vooral niet wil shockeren. Niet moeilijk natuurlijk, want in de eerste plaats wil dit vooral een budgetkarretje zijn. Denk Dacia Sandero maar met een stuk meer flair.

Full hybride

Daar stopt de pret niet, want van wat er al de ronde doet zal het ook onder de kap interessant zijn voor de modale klant. 100% confirmeren kunnen we niet, maar een 1.5-liter viercilinder hybridemotor moet voor de vort gaan zorgen. Die is 107 pk (142 Nm) sterk maar krijgt een boost van de 94 pk (200 Nm) sterke elektromotor die zijn energie haalt uit een 2.1 kWh grote batterij. Daarmee zou deze MG3 het rechtstreeks opnemen tegen de Toyota Yaris Hybrid qua aandrijflijn.

MG kiest het autosalon van Genève om de nieuwe MG3 wereldkundig te maken. Waardoor we nog even moeten wachten tot 26 februari. Dit jaar verwachten we naast deze MG3 trouwens ook nog de Cyberster en vervanging voor de elektrische MG5 stationwagen en ZS EV.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws