Weg streelstrookjes: nieuwe Skoda Superb en Kodiaq krijgen handige draaiknoppen

Skoda Superb interieur teaser 2023

De nieuwe Skoda Superb en Kodiaq zijn nog niet gelanceerd, maar we weten nu al dat ze Simply Cleverer dan ooit gaan worden. Het merk laat namelijk zomaar even de complete dashboards van beide modellen zien, en die pronken niet alleen met meer schermen… Kijk maar eens naar die drie handige draaiknoppen eronder.

Er is een nieuwe generatie voor de Skoda Superb en Kodiaq in aantocht, en dat zal je geweten hebben. Zo stuurden de Tsjechen een paar maanden geleden al wat kiekjes de wereld in van beide modellen tijdens hun wintertests, en vulden ze die iets later aan met verrassend veel technische informatie over de aandrijflijnen. Kortom: het enige waarover we nog niks wisten was het interieur… Tot nu dus.

Skoda Smart Dials

Skoda heeft namelijk beelden gedeeld van de dashboards van zowel de Superb als de Kodiaq, en dan hebben we het ook niet zomaar over vage schetsen. Nee, we krijgen de cabines ongehinderd in productievorm te zien, en het resultaat valt wat ons betreft niet tegen. Zo heeft het qua styling allemaal wat weg van de Enyaq iV met die knappe lap leer die de contouren van het scherm volgt, en vooral de brede ventilatiestrook die in de Superb achter dat scherm zit oogt best onderscheidend. De Kodiaq pakt het dan weer iets traditioneler aan met losse uitstroomopeningen aan weerszijden, terwijl het infotainmentsysteem geflankeerd wordt door met leer afgewerkte panelen. Dat infotainmentscherm is trouwens groter dan ooit met zijn diameter van 12,9 inch, en krijgt gezelschap van zowel een head-updisplay als een digitaal instrumentarium van 10 inch.

Skoda Superb interieur teaser 2023

Die schermen zijn echter niet de zaken die ons het meeste intrigeren, want eronder zien we drie gloednieuwe draaiknoppen. Skoda doopt ze ’Smart Dials’ en je kan hun functie naar wens configureren. Zo staan de buitenste twee steeds in voor de klimaatregeling en stoelverwarming- of verkoeling terwijl de middelste alles van je rijmodi tot je audiovolume kan bedienen. Daarmee maakt Skoda met andere woorden komaf met de felbekritiseerde ‘streelstrookjes' die je in heel wat andere producten uit de VW-stal vindt. Of het in de praktijk allemaal veel beter werkt leren we ergens in de herfst van dit jaar, wanneer de Superb en Kodiaq officieel onthuld worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
jeroen 16:18
afbeelding van jeroen

Ik zie dat ze nog steeds voor een middenconsole gaan waar je niet omheen kunt. En uitstroom openingen om je rechterarm te koelen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws