Bugatti plaagt met "gouden" Chiron

Bugatti Chiron gold teaser

De productie van de Chiron loopt bijna ten einde, waardoor Bugatti alles uit de kast haalt met enkele exclusieve modellen. Deze maand zal het Franse merk een versie van de Chiron voorstellen die moet doen terugdenken aan de gouden tijd van de vorige eeuw. Verwacht je dus maar aan een lading goud!

Hoewel Bugatti hemel en aarde moest verzetten om alle exemplaren van de Veyron verkocht te krijgen, is dat allerminst het geval voor de Chiron. Waardoor het des te uitzonderlijk is dat Bugatti een speciale variant voorstelt. Nu goed, de Chiron in dit voorbeeld is hoogstwaarschijnlijk op bestelling van de klant aangepast. Met een nogal gouden thema...

Het gouden tijdperk

Via wat teaserinfo op sociale media luidt Bugatti de komst van deze Chiron aan tijdens "The Quail", een decadent automobielfeestje in Californië. Veel info krijgen we verder niet buiten wat hippe hashtags (zijn die nog hip?) Zo spreekt Bugatti over "#GoldenEra", een duidelijk referentie naar de jaren 50, 60 en 70 van vorige eeuw. Een tijd nog voor de mensheid genoeg van feesten had en besloot terug de aardbol de verdoemenis in te helpen.

Zonder twijfel zal deze one-off Chiron een gouden thema krijgen. En zonder twijfel zal het hierbij niet over wat accenten gaan met gouden spuitverf van Action. Verwacht je dus maar aan écht goud dat verwerkt zit in deze Chiron. Ach, decadentie kent geen grenzen.

Opvolger loenst om de hoek

Hoewel de Chiron nog maar gisteren lijkt onthuld, komt het tijdperk van deze hypercar ten einde. Volgend jaar zal Bugatti namelijk de opvolger voorstellen. Een auto die gebouwd wordt onder het goedkeurend oog van Mate Rimac, de nieuwe baas van Bugatti en tevens eigenaar van automerk Rimac. Benieuwd wat voor hypercar dat zal worden.

Bugatti Chiron gold teaser

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws