Wordt nieuwe Toyota Prius... euhm... sexy?

Toyota Prius teaser

De Toyota Prius, een verdomd efficiënte auto. Sexy? Dat was hij echter nooit. De vijfde generatie kan daar misschien wel eens verandering in brengen. En die krijgen we op 16 november voor het eerst te zien. Toyota heeft alvast de plaagcampagne aangezwengeld.

Volgende week schuift Toyota - naar alle waarschijnlijkheid - de alweer vijfde generatie van haar Prius naar voren, een auto die zich decennialang mocht benoemen tot de meest efficiënte productiewagen ter wereld. De eerste plaagplaatjes (en spyhots) tonen dat Toyota wel eens het geweer van schouder kan gaan veranderen voor de nieuwe Prius. Zo zou die een, je gelooft het nooit, knappe carrosserie krijgen.

Coupé-allures?

Oké, we lopen misschien wat voor op de feiten maar alles lijkt er op dat Toyota de typische druppelvorm van de Prius opnieuw zal definiëren bij de nieuwe generatie. Het is dan ook niet toevallig dat Toyota de komst van de nieuweling aankondigt met de term "Hybrid Reborn". Een straffe term, samen met wat vage plaagplaatjes. Die tonen alvast dat de nieuwe Prius qua koplampwerk zijn inspiratie ging halen bij de bZ4X en dat de Prius coupé-allures krijgt.

Dat is niet het enige dat de Prius over zal nemen van de bZ4X, volgens insiders zou de Prius gebruik maken van een gloednieuw platform dat bestaat uit een mengeling van het TNGA-platform (lees: Toyota Corolla) en het e-TNGA-platform (Lees: bZ4X). Daardoor kan de nieuweling uitpakken met de meest efficiënte aandrijflijnen én ruimte voorzien voor een potentiële versie op waterstof.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws