Toyota onthult volgende maand elektrische SUV

Toyota electric SUV

Toyota heeft drukke maanden voor de boeg. Want naast de onthulling van de nieuwe generatie Aygo morgen, meldt het Japanse merk nu ook de komst van een nagelnieuw elektrisch model. Dat wordt een compact SUV die volgende maand vanonder het doek mag.

Denk je Toyota, dan denk je hybride. Tegenwoordig mag je daar echter ook plug-inhybride (RAV4) en waterstof (Mirai) bij denken. Vanaf volgende maand vervolledigt Toyota haar gamma met een full EV. Die nog naamloze SUV heeft het Japanse merk deze week aangekondigd.

Tussen C-HR en RAV4?

Naar goede gewoonte in plaagstootland blijft Toyota schaars met de details. Wel laat het merk weten dat het over een nagelnieuwe SUV gaat op het elektrische e-TNGA-platform en dat het over een "mid-sized battery-electric SUV" zal gaan. Vooral die laatste term lijkt er op te duiden dat Toyota's nieuwste ergens tussen C-HR en RAV4 zal gaan opereren.

Nemen we even het nieuwe e-TNGA-platform bij de hand, dan zien we dat het platform bijna oneindige mogelijkheden biedt. voor-, achter- en vierwielaandrijving behoren tot de mogelijkheden. Al zou het ons verbazen dat Toyota een achterwielaangedreven SUV op de markt zou brengen. Anderzijds, het merk heeft zich voorop gesteld geen saaie auto's meer te bouwen en na de GR Yaris weet je nooit natuurlijk. Hoe dan ook, morgen (17 maart 2021) onthult het merk alvast de nieuwe generatie Aygo, deze elektrische SUV zal dan weer onthuld worden tijdens het autosalon van Sjanghai eind volgende maand.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws