Prentjes kijken: Circuit of the Americas / USGP 2012

Circuit of the Americas

Binnen enkele uren is het eindelijk terug zover, de Formule 1 keert terug naar de Verenigde Staten. Het is inmiddels al meer dan 30 jaar geleden dat er nog een Formule 1 race is gehouden in de Verenigde Staten op een doelbewust gebouwd circuit. Om 13:00 lokale tijd (20:00 bij ons) zal de strijd tussen Vettel en Alonso losbarsten onder de warme Texaanse zon. Wij verzamelden enkele van de mooiste en interessantste beelden van de afgelopen dagen.

Vettel zal starten op de pole positie gevolgd door Hamilton en Webber. Alonso was pas terug te vinden op de negende plaats al is dat verbeterd naar de 8ste plaats wegens de penalty voor Grosjean die 5 plaatsen naar achteren moet. Het blijft afwachten of the iceman Räikkönen weer gouden uitspraken gaat doen over de teamradio.

De race zal live worden uitgezonden op Vier vanaf 19:40. Het volledige grid kan je hieronder alvast bekijken, alle prentjes in de galerij.

Circuit of the Americas is het nieuwe circuit speciaal gebouwd voor de Formule 1 in Austin, Texas. Het is 5,513 km lang en de race duurt 56 ronden voor een totaal van 308,405 km. Het circuit bevat 20 bochten en heeft bekende elementen van andere circuits overgenomen zoals het Maggots-Beckett Chapel gedeelte van Silverstone.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 12:49
afbeelding van Quin

Eigenlijk een samenraapsel van verschillende circuits inderdaad, maar het werkte wel in de race. Als het Amerikaanse volk interesse blijft tonen, is dit wel een circuit dat een blijvertje is. Voor ons Europeanen was het een heel leuke GP, maar Amerikanen zijn wel meer spektakel gewend natuurlijk :D

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws