20 jaar BOB: "Cupcakes voor de nuchteren!"

bob-campagneoud

Dit weekend viert de BOB-campagne haar 20e verjaardag. BOB is diegene die geen alcohol drinkt als hij moet rijden. En om dat te vieren hebben ze wat extra voor de doorzetters.

Het is niet altijd eenvoudig om nuchter te blijven als het hele gezelschap van zattigheid de polonaise over de cafétoog danst. Dat realiseerden de bedenkers van de BOB-campagne zich 20 jaar geleden ook en als aanvulling op de boetes voor dronken rijden bedachten ze een beloning voor wie nuchter blijft. De BOB-sleutelhangers - in sommige middens tot POL of LOL bijgesneden - zijn intussen verzamelitems geworden.

win your life

De politie viert die 20 jaar ook op een andere manier. Nog tot maandagochtend voeren 125 politiezones en de snelwegpolitie alcoholcontroles uit op de Vlaamse wegen. Wie nuchter achter het stuur zit, wordt daarvoor beloond. Ditmaal niet met een Limited Edition van de gele sleutelhanger, wel met cupcakes en 1.000 Win for Life krasbiljetten. De Nationale Loterij vindt namelijk dat nuchter rijden een leven waard is.

“Op verschillende plaatsen, vooral in steden, zal ook een kraam opgesteld staan waar cupcakes worden uitgedeeld om de twintigste verjaardag van Bob te vieren. Het wordt dus een feestweekeind voor wie niet gedronken heeft.”

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Mutie Merkel 22:36
afbeelding van Mutie Merkel

Waar is die campagne met Ray gebleven? (je weet wel, met die slogan: niet te snel, is best okay)

JanMijnBotte 12:00
afbeelding van JanMijnBotte

HEEL erg ver hoop ik, man man, dat dat er ooit doorgekomen is.
Ge zou juist te snel willen rijden om daar niet meer geassocieerd te worden!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws