Toyota mag geen offroad-foto's meer tonen in Frankrijk

Toyota mag geen offroad-foto's meer tonen in Frankrijk

Toyota mag haar terreinwagens in Frankrijk niet meer op ruw terrein tonen in advertenties. Dat heeft een Franse rechtbank in Nanterre beslist.

Aanleiding voor de uitspraak is een klacht van het de non-profit organisatie France Nature Environment (FNE), dat aanstoot nam aan beelden waarop RAV4's, Land Cruisers en Hilux'en onbewoonde gebieden opzochten en weleens naast de berijdbare paden gefotografeerd werden. Toyota repliceerde dat de foto's niet op Frans grondgebied zijn gemaakt en ze daarom niet onder de Franse wetgeving vallen, maar daar had de rechtbank dus geen oren naar. Die koos de kant van FNE en argumenteerde dat de foto's aanzetten tot onverantwoordelijk gedrag zoals beschadigen van de natuur door te insinueren dat je met een Toyota SUV overal mag gaan, zonder rekening te houden met geldende wetten.

Het is nu aan Toyota om de beelden te verwijderen, iets wat ze voor een groot deel al gedaan hebben. Ze drukken wel hun verbazing uit over de uitspraak, aangezien ze altijd toestemming gevraagd hebben aan de plaatselijke autoriteiten alvorens offroad foto's te gaan maken. Voor elk offroadbeeld dat in Frankrijk nog te zien is op reclameborden, advertenties in magazine of krant, en op TV-spots, hangt Toyota een dwangsom van 100 euro per dag boven het hoofd.

Toyota mag geen offroad-foto's meer tonen in Frankrijk

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
Wim 10:01
afbeelding van Wim

Wat een betutteling is me dat :s

Yvesw 11:17
afbeelding van Yvesw

Het werd tijd! Ik stoorde mij ook mateloos aan die offroad-foto's! Oh nee wacht, ik heb een leven...

chuwie 11:46
afbeelding van chuwie

franse homo's

Filip 18:44
afbeelding van Filip

De franse willen altijd hun merken beschermen. Ook hebben ze eens probleemautos

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws