Heel jaar in het donker op snelwegen brengt minder op dan begroot

De eindafrekening van de elektriciteit is binnengekomen bij de overheid en daaruit blijkt dat er minder bespaard werd dan men oorspronkelijk dacht toen men het idee opperde om de verlichting langs de Vlaamse snelwegen te doven. Men ging er van uit dat deze maatregel een besparing van 2 miljoen euro zou opleveren. Het energieverbruik daalde in 2011 inderdaad met zowat 10 procent en toch stegen de geschatte energiekosten in 2011 van 12,4 naar 12,7 miljoen euro. Oorzaak daarvan zijn de stijgende elektriciteitsprijzen. In 2009 betaalde men nog 13,6 miljoen euro voor de verbruikte energie.

Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudt langs de Vlaamse snel- en gewestwegen zowat 94.000 verlichtingspalen, samen goed voor 145.000 lampen. In de zomer van vorig jaar werd beslist om de verlichting 's nachts te doven langs de meeste snelwegen, behalve aan op- en afritten en op ringwegen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yvesw 17:38
afbeelding van Yvesw

Wordt het niet eens tijd dat ze hun energie bij Eneco gaan halen fso...

Quin 12:17
afbeelding van Quin

Plus, die sukkels die steeds met hun grootlichten aan rijden omdat het o zo donker is op de autosnelweg, zijn ergerlijk :)

Yvesw 12:32
afbeelding van Yvesw

@Quin: Ik durf mij daar aan wagen :) Mijn excuses alvast :p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws