Scoop: Ford Explorer aan de prijs vanaf 44.950 euro

Ford Explorer prijs belgie

Ford is klaar met berekenen wat de elektrische Explorer moet gaan kosten in België. Die krijgt een vanafprijs van 44.950 euro en pakt als Extended Range in één klap uit met maximaal 602 km range. De leasingmarkt wrijft nu al in de handjes.

Bijna éxact een jaar geleden haalde Ford het doek van de Ford Explorer, het Amerikaanse broertje van de Volkswagen ID.4 zeg maar. Hoewel we er even op hebben moeten wachten, komt hij deze zomer daadwerkelijk naar het straatbeeld. De prijzen, die hebben we daardoor ook eindelijk in onze hand. Kijk maar even mee

RWD of AWD

Ford biedt drie aandrijfversies aan verspreidt over twee uitrustingsniveaus. Zo is er de naamloze basisuitvoering en een hogere Premium-versie. Beide versies starten als RWD Standard Range en beschikken dan over een elektromotor van 170 pk op de achteras en een accu van 52 kWh. Pas eind dit jaar zal die versie beschikbaar worden met een basisprijs van 44.950 euro. Ford wil namelijk eerst de RWD Extended Range in de spotlight zetten. Die heeft een elektromotor op de achteras van 286 pk (545 Nm) en een accu van 77 kWh. Daarmee schopt de Explorer Extended Range het tot maximaal 602 km (572 km voor versie Premium). De basisversie kost 48.950 euro, terwijl je voor de Premium minimaal 52.650 euro kwijt bent als Extended Range.

Ford Explorer prijs belgie

Graag vierwielaandrijving? Dan moet je voor de AWD Extended Range gaan. Die krijgt ook nog een elektromotor op de vooras en ziet het vermogen daardoor stijgen tot 340 pk. Dankzij een nét wat grotere accu van 79 kWh blijft een range van maximaal 566 km mogelijk. De basisprijs bedraagt 60.950 euro voor deze "Dual Motor". Een warmtepomp van 1.200 euro staat steevast in de optielijsten.

Stel HIER zelf je Ford Explorer samen en check hieronder onze video over deze Volkswagen ID.4 met Amerikaans sausje:

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws