Juich kampeerfan: Rijbewijs B ook voor campers van +3.5 ton!

Rijbewijs B maximaal gewicht verhogen camper kamperen mobilhome

Het Europese parlement heeft een versoepeling voor het rijbewijs B goedgekeurd waardoor het mogelijk moet zijn om ook "kampeerwagens" tot 4250 kg te mogen besturen. Een Belgische uitwerking van die regel is er echter alsnog niet. Misschien toch niet te vroeg juichen?

Volg even mee. Elektrische kampeerbusjes zijn in de opmars. Althans, bij de automerken. Buiten een beperkte range en hogere prijs heeft zo'n camper op elektrokracht nog een ander probleem: gewicht. Tenslotte, het gros van de camperfans rijdt rond met een rijbewijs B dat stipuleert dat het maximale gewicht van het bestuurde voertuig (met belading) niet boven de 3.5 ton uitkomt. De Europese Unie past daar nu een mouw aan.

Van 3.5 naar 4.25 ton

Het Europees Parlement heeft namelijk een aanpassing voor het rijbewijs B goedgekeurd die het maximale gewicht optrekt van 3.5 ton naar 4.25 ton. Al geldt dat niet in alle gevallen. De regel telt enkel voor elektrische bestelwagens (voor de koeriersdienst of loodgieter) en kampeerbusjes (of mobilhomes) al dan wel of niet met elektro- of verbrandingsmotor.

Rijbewijs B maximaal gewicht verhogen camper kamperen mobilhome

Juich echter nog niet te vroeg, want de goedkeuring van het Europese Parlement impliceert niet dat de regel nu in steen staat geschreven. Nee, het geeft lokale regeringen de ruimte om de aanpassing door te voeren. Of anders gezegd: de Belgische regering heeft nu de mogelijkheid om de aanpassing door te voeren op het Belgische rijbewijs B. Kijk, partijen hebben alvast een nieuwe verkiezingspunt om op de lijst te zetten. Stem op ons, voor meer ton! Je krijgt 'm gratis, die slogan, Vooruit.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Eddy vangemert 08:36
afbeelding van Eddy vangemert

ja oke maar Wie kan dit betalen een mobilhome
Prijs is gemiddeld 100000 €. Wat die gaat kosten
Als elektrische wagen is iets anders denk ik wel
Doe daar maar gemiddeld 100000€ . Bij en dan nog de bij horende delen voor

this 10:10
afbeelding van this

Mobilhomes huren is heel populair.

Herman de clercq 12:37
afbeelding van Herman de clercq

Het is niet omdat je met een b rijbewijs tot 4.250 kg mag gaan dat je huidige camper die wel eens overladen is dat de Coc hiervan plots ook zo is !!!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws