Officieel: MGS9 volgt Marvel R op (2024)

MGS9 info belgie

MG toont op het autosalon van Genève de MGS9. Dat is het hogere broertje van de MG9 sedan en meteen ook de opvolger van de Marvel R.

Het zal je misschien zijn ontgaan, maar naast budget-EV's verkoopt MG momenteel ook de Marvel R, een pretentieuze SUV die misschien niet alle verwachtingen in kan lossen. Een opvolger staat in de coulissen klaar in de vorm van de MGS9.

Strak

Net zoals de Marvel R en MG9 gaat het hier over een SUV van zusterbedrijf Rising die voorzien wordt van MG-badges. In China heet deze knaap dus simpelweg de Rising R7, hier wordt het MGS9. Volg je nog? Met zijn 4,9 meter is hij een serieuze slag groter dan de Marvel R (maar liefst 23 cm) en mikt hij eerder op knapen zoals de Mercedes EQE SUV.

MGS9 info belgie

De snuit is laag en sportief en krijgt fijne ledverlichting die niet zou misstaan op een product van Tesla. De flank toont een riante wielbasis van 2,95 meter, verzonken deurgrepen en forse 21-duim velgen. De achterkant van de MGS9 wordt getypeerd door scherp afgesneden lijnen en een knap lichtsignatuur met twee hoorntjes. Krijgt de Chinese versie nog een lichtgevende "R", dan hangt er op de Europese versie een niet lichtgevende MG-badge.

MBUX op z'n Chinees

Binnenin neemt de MGS9 grotendeels het interieur van de MG9 over. De Chinezen halen duidelijk hun mosterd uit Stuttgart. Want Mercedes-gewijs steelt een "hyperscreen" de show. Het gaat dan over drie schermen op het dashboard: een instrumtencluster van 10.25-duim, een infotainmentsysteem van 15.05 duim en een passagiersscherm van 12.3 duim. De chauffeur krijgt ook nog een heads-updisplay met augmented reality van Huawei.

MGS9 info belgie

Het interieur wil luxe en comfort combineren voor vijf passagiers. De koffer van 491 liter (maximaal 1.471 l) is gezien zijn lengte eerder bescheiden, maar dat komt natuurlijk door die sterk aflopende daklijn.

Tot 536 pk

Welke motorisaties MG mee brengt bij zijn lancering in Europa is momenteel nog niet duidelijk. In China heb je een Single Motor met 335 pk op de achteras en een accu van 77 kWh of 90 kWh en een Dual Motor met 536 pk en een accu van 90 kWh.

MGS9 info belgie

Net zoals bij sedan MG9 is het nog niet 100% duidelijk of deze MGS9 naar België komt. Waardoor de Marvel R, tot nadere orde, het huidige vlaggenschip van MG blijft.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws