Red Bull geeft je, eumh, supercars?

Red Bull RB17 hypercar info

Dat Red Bull meer is dan een energiedrankje is al langer duidelijk. De Oostenrijkse gigant komt dit jaar nog met een supercar op de proppen. Benieuwd hoeveel blikjeshouders er in het interieur zullen zitten...

Wat ooit startte als een kruidig energiedrankje uit Oostenrijk, is uitgegroeid tot een succesverhaal in de Formule 1, extreme sporten en bij het grote publiek. Potjandorie, Red Bull liet zelfs een man vanuit de ruimte springen richting aarde! Hoe kan je daar nog over kan gaan? Wel, wat dacht je van een supercar?

Met dikke V8

Red bull wil namelijk zijn knowhow vanuit de Formule 1 richting stervelingen brengen. Het resultaat gaat - momenteel - door het leven als de RB17 en is het geesteskind van Adrian Newey. Je weet wel, de man achter de Aston Martin Valkyrie en Valhalla. Heel veel info hebben we momenteel nog niet, al zijn er de voorbije jaren wat stukjes gelost tijdens de ontwikkeling. Zo wordt de RB17 een hybride die Mercedes-gewijs een dikke V8 gebruikt. Daardoor moet een vermogen van rond de 1.250 pk mogelijk zijn.

Visueel zal de RB17 opvallend door de actieve aerodynamica. Of in mensentaal: vleugels. Een belangrijk verkooppunt van Red Bull. De tweezitter wordt hoogstwaarschijnlijk zo extreem, dat er geen nummerplaat op valt te hangen. Waardoor dit dus een speeltje blijft voor op het circuit. Een speeltje met een kostprijs richting de 6 miljoen euro. Ach, heb je de centen niet, dan kan je toch gewoon lekker een Red Bull-sticker op je Seat Leon kleven?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws